Date2

Τρίτη, 30 Απριλίου 2024 20:10:38

rss

αναζήτηση

makripano

Στοιχεία σοκ για την αύξηση της νεανικής παραβατικότητας (Συνέντευξη)



Αλλάξτε μέγεθος

nean paravat1

Συγκλονιστικά στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατακόρυφη αύξηση της νεανικής παραβατικότητας τα τελευταία χρόνια, κατέθεσε στη διάρκεια της συνέντευξής της στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr, η καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Έφη Λαμπροπούλου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη η κα Λαμπροπούλου αναφέρθηκε σε πρόσφατες έρευνες στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις οποίες ένας στους τέσσερις εφήβους θεωρούν «λογική» την άσκηση βίας.

Μάλιστα συγκρινόμενα με προ δεκαπενταετίας ανάλογες έρευνες τη συγκεκριμένη άποψη αποδέχονταν ένας στους 10 εφήβους.

Η διακεκριμένη πανεπιστημιακή καθηγήτρια τόνισε ότι πλέον η βία κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην καθημερινότητα των εφήβων ενώ αναφέρθηκε και στις ευθύνες των γονέων αλλά και σε αυτές του κράτους.

Υπογράμμισε δε τις διαφοροποιήσεις στη σχετική νομοθεσία από το 2002 και μετά οι οποίες κάθε άλλο παρά βοήθησαν στον περιορισμό του φαινομένου.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα όσο και αποκαλυπτική συνέντευξη της κας Έφης Λαμπροπούλου στον planetwebradio.gr:

 

Σχόλια