Date2

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 16:45:47

rss

αναζήτηση

makripano

Γέρακας: Εφιαλτική η διαβίωση των οικογενειών που ζουν γύρω από τον καταυλισμό – Τί απαντούν οι Ρομά (Συνεντεύξεις)



Αλλάξτε μέγεθος

gerakas roma

Ιδιαίτερα άσχημη είναι η κατάσταση που επικρατεί γύρω από τον καταυλισμό των Ρομά στον Γέρακα όπως προκύπτει από τη συνέντευξη που παραχώρησε στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ν. Καζαντζάκης» της περιοχής, Δημήτρης Μπαρούς.

Από την άλλη πλευρά σημαντική είναι και η παρέμβαση του προέδρου του συλλόγου «Νέοι Ορίζοντες Ρομά Γέρακα», Στέλιου Μήτρου, ο οποίος αφενός παραδέχθηκε την ύπαρξη σειράς προβλημάτων στην περιοχή, αφετέρου έκανε λόγο για τις ευθύνες που φέρει η πολιτεία σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι ομόφυλοί του διαβιούν.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη ο κ. Μπαρούς αναφέρθηκε σε πλήθος προβλημάτων που αντιμετωπίζουν δεκάδες οικογένειες που ζουν σε κοντινή απόσταση από τον καταυλισμό και οι οποίες, όπως υποστήριξε, καθημερινά έρχονται αντιμέτωπες με ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις επιθυμίες τους για ήρεμη διαβίωση, καθαριότητα και περιορισμό της παραβατικότητας.

Στη συνέντευξή του ο κ. Μπαρούς αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα περιστατικά που έχουν δημιουργήσει μία αφόρητη κατάσταση ενώ επικέντρωσε και στον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση αλλά και στο γεγονός ότι το τοπικό αστυνομικό τμήμα δεν μπορεί να παρέμβει αποφασιστικά αφού είναι υποστελεχωμένο.

Από την πλευρά του ο κ. Μήτρου παραδέχθηκε την ύπαρξη προβλημάτων όπως αυτά της ηχορύπανσης, της ρευματοκλοπής και της κλοπής νερού όμως έκανε σαφές ότι διαφωνεί με τις κατηγορίες περί διακίνησης ναρκωτικών τονίζοντας ότι όποιος έχει τέτοια στοιχεία πρέπει να καταφύγει στις αρμόδιες αρχές.

Επιπροσθέτως ο κ. Μήτρου αναφέρθηκε στις ευθύνες που φέρει η πολιτεία για την άσχημη κατάσταση στην οποία ζουν οι ομόφυλοί του όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και για το γεγονός ότι η παραβατικότητα δεν αφορά το σύνολο των Ρομά.

Μάλιστα σχολίασε την πρόσφατη έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία είναι Ρομά το 84% των Ελλήνων που εμπλέκονται σε κλοπές και διαρρήξεις (διαβάστε σχετικά εδώ), χαρακτηρίζοντάς την αστεία.

Ακούστε παρακάτω τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες όσο και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις των κ.κ. Δημήτρη Μπαρούς και Στέλιου Μήτρου στον planetwebradio.gr:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια