Date2

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024 06:53:02

rss

αναζήτηση

makripano

5 πόνοι που σχετίζονται με την ηλικία και πώς να τους ανακουφίσετε (Συνέντευξη)



Αλλάξτε μέγεθος

Anatomy of Pain

Στους συχνότερους τύπους πόνου από τους οποίους υποφέρει πάνω από το 50% των ανθρώπων κάθε ηλικίας αναφέρθηκε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr, ο ειδικός παθολόγος Γιώργος Τσαγκάρης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο κ. Τσαγκάρης τόνισε ότι εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο αλλά και στην πατρίδα μας υποφέρουν από οξύ πόνο, δηλαδή πόνο που έχει μικρή διάρκεια.

Παράλληλα, ο διακεκριμένος επιστήμονας εξήγησε όχι μόνο τους πέντε συχνότερους τύπους πόνου αλλά και την πιθανή χρονική περίοδο που αυτοί μπορεί να εκδηλωθούν αλλά και πού ενδεχομένως να οφείλονται.

Επιπροσθέτως, έδωσε και πολλές συμβουλές για την αντιμετώπισή τους όχι μόνο με φαρμακευτικά σκευάσματα αλλά και με ενδυνάμωση των μυών μέσω γυμναστικής και άλλους τρόπους.

Ο κ. Τσαγκάρης σημείωσε ότι καθώς ο πληθυσμός των ανεπτυγμένων χωρών γερνά, παρατηρείται αύξηση του επιπολασμού των καταστάσεων που σχετίζονται με επίμονο πόνο σε όλους τους τομείς περίθαλψης.

Υπογράμμισε δε πως μελέτες που βασίζονται σε έρευνες στην Ευρώπη δείχνουν ότι η επίπτωση του χρόνιου πόνου αυξάνεται με την ηλικία, με εκτιμώμενο επιπολασμό να κυμαίνεται από 38 έως 60% σε άτομα άνω των 65 ετών.

Ακούστε παρακάτω την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στον planetwebradio.gr ο ειδικός παθολόγος Γιώργος Τσαγκάρης:

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια