Date2

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024 05:50:43

rss

αναζήτηση

makripano

Το σεξ στα άτομα με ρευματικές παθήσεις (Συνέντευξη)



Αλλάξτε μέγεθος

sex revmatika

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη σεξουαλική ζωή τους τα άτομα που πάσχουν από ρευματικά νοσήματα ανέλυσε σε συνέντευξή της στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr, η επισκέπτρια υγείας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.), Αθανασία Παππά.

Μιλώντας στον Κώστα Τσαπάκης και στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου», η κα Παππά αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα λεπτό αυτό θέμα που απασχολεί κατά κύριο λόγο τις γυναίκες αφού αυτές προσβάλλονται από ρευματικές παθήσει8ς.

Όπως αποκάλυψε η πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. για πάρα πολλά χρόνια το θέμα αυτό ήταν ταμπού τόσο για τους ασθενείς όσο, δυστυχώς, και για τους γιατρούς και μόλις την τελευταία πενταετία άρχισε να συζητείται ολοένα και περισσότερο εξαιτίας και ενός εξαιρετικού φυλλαδίου το οποίο μεταφράστηκε από τα αγγλικά και βοηθά αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση αυτή.

Η κα Παππά επεσήμανε πως όλα ξεκινούν από την παιδεία αφού από μικρή ηλικία τα ελληνόπουλα δεν γνωρίζουν όσα έχουν να κάνουν με το σεξ και αυτό συνεχίζεται και στην ενήλικη ζωή τους.

Επιπροσθέτως εστίασε στην αναγκαιότητα οι ρευματικοί ασθενείς να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τα συνηθισμένα ζητήματα της προσωπικότητας, ελκυστικότητας και ερωτικής συμπεριφοράς, αλλά και να δραστηριοποιηθούν συναισθηματικά σε έναν κόσμο που δεν έχει σχεδιαστεί για ανθρώπους με δυσκολία κίνησης.

Ακούστε παρακάτω την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στον planetwebradio.gr η κα Αθανασία Παππά:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια