Date2

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024 15:35:59

rss

αναζήτηση

makripano

Περίεργη επιμονή στο «όχι» για ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι παρά τους κινδύνους για νέα ευρωπαϊκά πρόστιμα



Αλλάξτε μέγεθος

KEL3A

Παρά το γεγονός ότι η χώρα διατρέχει σοβαρό κίνδυνο να χρεωθεί με νέα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για κωλυσιεργία σε έργα διαχείρισης αποβλήτων, η «Διαδημοτική Επιτροπή Αγώνα» Σπάτων-Αρτέμιδος, Ραφήνας-Πικερμίου κατά του ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι Ραφήνας, και εκβολής αγωγού στον Αγ. Νικόλαο Αρτέμιδος, επιμένει να αντιδρά.

Μάλιστα πραγματοποίησε «επιτυχία» όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της, συγκέντρωση στο Δημαρχιακό κτήριο Ραφήνας στις 22 Σεπτεμβρίου.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «στόχος της συγκέντρωσης ήταν η ενημέρωση των πολιτών για τα ολέθρια αποτελέσματα κατασκευής ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι και εκβολής αγωγού στον Αγ. Νικόλαο, αλλά και η αποστολή μηνύματος προς τις αρμόδιες αρχές και Δημάρχους Σπάτων-Αρτέμιδος, Ραφήνας-Πικερμίου, ότι οι κάτοικοι των δύο δήμων, από κοινού, δεν πρόκειται να αποδεχτούν λύση που θα καταστρέψει τη Θάλασσα, το Περιβάλλον, το επίπεδο των δύο πόλεων αλλά και την υποβάθμιση σε όλους τους τομείς αυτών».

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε η «Διαδημοτική Επιτροπή» με συντονιστή τον Παύλο Σαρώφ, πλαισιωμένο από την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Συλλόγων Αρτέμιδας Άννα Ραφτοπούλου και άλλα μέλη της Επιτροπής.

Μάλιστα η κ. Ραφτοπούλου αναφέρθηκε στις καταστρεπτικές, όπως υποστήριξε, συνέπειες που θα έχει ένα ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι καθώς και ο αγωγός εκβολής λυμάτων στον Αγ. Νικόλαο και εξήγησε γιατί η λύση της Ψυτάλλειας είναι εφικτή.

Η κ. Ραφτοπούλου έκλεισε την ομιλία της τονίζοντας για μία ακόμη φορά τη διαχρονική θέση της Ομοσπονδίας η οποία είναι: Όχι ΚΕΛ στο Πλατύ χωράφι, όχι αγωγό στη θάλασσά μας, σύνδεση του αποχετευτικού με την Ψυτάλλεια.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στη συγκέντρωση παρέστησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος και Γιώργος Πάντζας αλλά και ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Αυγερινός και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου αλλά και «σύσσωμο» όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου το οποίο στήριξε για μία ακόμη φορά τις αποφάσεις του περί απορρίψεως κατασκευής ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.

Πάντως ο προβληματισμός των πολιτών ήταν εμφανής αφού η όλη εκδήλωση διήρκεσε τέσσερις ολόκληρες ώρες αφού κατατέθηκε πλήθος προτάσεων και υπήρξαν πολλές παρεμβάσεις.

 

Σχόλια