Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 08:50:44

rss

αναζήτηση

makripano

Σ. Μεθενίτης: Να απομονώσουμε πολιτικά τους περιφερειακούς συμβούλους της Χρυσής Αυγής (Βίντεο)



Αλλάξτε μέγεθος

methen xrisiavgi

Τη σαφή και ξεκάθαρη άποψη ότι όχι μόνο πρέπει να απομονωθούν οι Χρυσαυγίτες περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής αλλά και να πάψει κάθε είδους συνεργασία μαζί τους, επεσήμανε, μιλώντας στο notioanatolika.gr, λίγη ώρα μετά την ιστορική δικαστική απόφαση καταδίκης του νεοναζιστικού μορφώματος, ο περιφ. σύμβουλος Ανατ. Αττικής με την παράταξη του Γιάννη Σγουρού και τ. δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης.

Μάλιστα όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής έκφανσης της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος ήταν ένας από τα πολιτικά στελέχη του μορφώματος που καταδικάστηκε ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Μεθενίτης υπογράμμισε ότι αποτελεί ντροπή η οποιαδήποτε συνεργασία με τους φασίστες. Όσο για τον καταδικασθέντα Παναγιώταρο, αυτός οφείλει να παραιτηθεί δεδομένου ότι με τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα δεν υπάρχει η ποινή της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων αλλά η έκπτωση από αξιώματα.

Πέραν τούτου όμως καλό θα ήταν ο καταδικασθείς να αποχωρήσει μόνος του, πρόσθεσε ο κ. Μεθενίτης.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στην προσωπική εμπειρία του ως δήμαρχος Μαρκοπούλου και της επαφής που προσπάθησαν να έχουν στελέχη της Χ.Α. την εποχή της παντοδυναμίας του μορφώματος.

Λίγη ώρα πάντως μετά τις δηλώσεις Μεθενίτη στο notioanatolika.gr ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης εισηγήθηκε την αναβολή της συνεδρίασης του περιφ. συμβουλίου που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης υπό την προϋπόθεση να αποχωρήσουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Αττική».

Ειδικότερα κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Πατούλης με αφορμή την απόφαση της Δικαιοσύνης, επισήμανε πως για πολιτικούς και συμβολικούς λόγους, δεν νοείται η πραγματοποίηση της σημερινής συνεδρίασης, παρουσία των συγκεκριμένων περιφερειακών συμβούλων.

Παρακολουθείστε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί τη δήλωση του περιφ. συμβούλου Αν. Αττικής, Σωτήρη Μεθενίτη:

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια