Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 20:19:39

rss

αναζήτηση

makripano

ΣΟΚ: Το 2014 η χρηματοδότηση των δήμων με βάση την απογραφή!



Αλλάξτε μέγεθος

xrimata

Μπορεί οι δήμαρχοι σε ολόκληρη την ανατολική Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας να συντάσσουν αλλεπάλληλες επιστολές διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι χάνουν εκατοντάδες χιλιάδες ή ακόμη και εκατομμύρια ευρώ επειδή το κράτος δεν τους χρηματοδοτεί με βάση την απογραφή του 2011, όμως η κυβέρνηση φαίνεται να λειτουργεί βάσει άλλου σχεδίου.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η επιστολή του υπουργού Εσωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη προς την ΚΕΔΕ την οποία αποκαλύπτει σήμερα το notioanatolika.gr και στην οποία γίνεται σαφές ότι η αλλαγή της χρηματοδότησης με βάση την απογραφή του 2011, μετατίθεται για το 2014!

Όπως επισημαίνει ο υπουργός στην επιστολή του που φέρει ημερομηνία 21/3/2013 και αριθμό πρωτοκόλλου 187, το υπουργείο Εσωτερικών «προτίθεται να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση με την οποία τα στοιχεία της απογραφής του πληθυσμού να λαμβάνονται υπόψη στις κανονιστικές πράξεις στην αρχή του επόμενου οικονομικού έτους από τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, προκειμένου οι Δήμοι να μπορούν την αρχή του οικονομικού έτους να προγραμματίσουν και να συντάξουν τους προϋπολογισμούς τους».

Βέβαια το ΦΕΚ με τα στοιχεία της απογραφής φέρει ημερομηνία 20 Μαρτίου 2013. Άρα τι κι αν η απογραφή έγινε το 2011; Η κυβέρνηση θα δώσει χρήματα – που από τότε ουσιαστικά δικαιούνται οι δήμοι – το 2014!

Δείτε την πρώτη σελίδα της σχετικής επιστολής του υπουργού Εσωτερικών:

Δείτε τη δεύτερη σελίδα της σχετικής επιστολής του υπουργού Εσωτερικών:

Σχόλια