Date2

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 05:33:50

rss

αναζήτηση

makripano

Δήμος Κρωπίας: Σημαντικά οφέλη και στη δημόσια υγεία από τη λειτουργία των δύο δημοτικών γυμναστηρίων (Συνέντευξη)



Αλλάξτε μέγεθος

gimnastiria koropi

Την προσπάθεια της δημοτικής αρχής Κρωπίας για την αδιάλειπτη λειτουργία των δημοτικών γυμναστηρίων παρά τη συγχώνευση του ΝΠΔΔ Σφηττός στον δήμο, ανέλυσε σε συνέντευξή του στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Σπύρος Λάμπρου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο κ. Λάμπρου εξήγησε ότι εξελίχθηκε ένας ολόκληρος σχεδιασμός που αφορούσε αφενός τη συ6νένωση των δομών, αφετέρου τη λειτουργία προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού και την ενίσχυση των αθλητικών υποδομών.

Παράλληλα, όπως επεσήμανε περισσότεροι από 400 πολίτες συμμετέχουν στα τρέχοντα προγράμματα των δύο δημοτικών γυμναστηρίων (στην πόλη του Κορωπίου και στην Αγ. Μαρίνα) με τη βοήθεια δύο εθελοντών γυμναστών.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι όταν ανοίξει η δυνατότητα προσλήψεων για τους δήμους να εμπλουτιστεί το δυναμικό των γυμναστηρίων με επτά συνολικά άτομα.

Ο κ. Λάμπρου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα τμήματα που λειτουργούν στα δύο γυμναστήρια καθώς και στο πρόγραμμα υδρογυμναστικής (aqua aerobic) στην παραλία της Λουμπάρδας από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο.

Συμπλήρωσε δε ότι ακόμη και αυτή την εποχή όσοι πολίτες το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στα προγράμματα των δύο γυμναστηρίων.

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού έκανε σαφές ότι ο δήμος εξελίσσει μελέτες και προγράμματα για την λειτουργική αναβάθμιση των αθλητικών γυμναστηρίων, γηπέδων και σταδίων, τη σταδιακή υλοποίηση του δημοτικού προγράμματος ενίσχυσης αθλητικών υποδομών με αναζήτηση και αξιοποίηση όλων των μορφών χρηματοδότησης καθώς και την πιστοποίηση των δομών του για την ένταξη του Δήμου Κρωπίας στα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, «Άθληση για Όλους».

Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Γυμναστήριο Κέντρου Πόλεως Κορωπίου λειτουργεί επί της οδού Θησέως 7 τις ώρες 9.00 - 14.00 και 17.00 – 22.00 και το Δημοτικό Γυμναστήριο Αγ. Μαρίνας επί της λεωφόρου Κορωπίου – Αγ. Μαρίνας 99 με ώρες λειτουργίας 08:30 - 14:00 και 17:00 - 21:00.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε στον planetwebradio.gr ο κ. Σπύρος Λάμπρου:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια