Date2

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 08:00:28

rss

αναζήτηση

makripano

Αυτά είναι τα πολιτικά σχέδια της Γεωργίας Μαρτίνου!

Αλλάξτε μέγεθος

martinou apokleistiko

Μπορεί η Γεωργία Μαρτίνου να είναι γνωστή σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής αφού είχε εκλεγεί και δημοτική σύμβουλος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, όμως η απόφαση της ίδιας και της οικογένειάς της για την είσοδό της στην κεντρική πολιτική σκηνή μέσω του Κοινοβουλίου είχε δημιουργήσει σε αρκετούς έκπληξη όταν είχε ανακοινωθεί.

Από τον Μάιο του 2012 οπότε και εξελέγη βουλευτής Αττικής λαμβάνοντας 12.191 σταυρούς η 38χρονη σήμερα κ. Μαρτίνου δεν έχει προσφέρει ενδεχομένως όσα θα μπορούσε στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

Βέβαια είναι απολύτως συνεπής στις υποχρεώσεις της και δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με το οποίο εξελέγη.

Οι τρεις ερωτήσεις

Όμως εντύπωση προκαλεί πως με βάση τα επίσημα στοιχεία της κοινοβουλευτικής δράσης όλων των βουλευτών σε διάστημα 16 περίπου μηνών δεν έχει τοποθετηθεί ούτε μια φορά στην Ολομέλεια – για οποιοδήποτε θέμα – ενώ έχει καταθέσει μόλις τρεις ερωτήσεις.

Και στις τρεις συνυπογράφει τα θέματα μαζί με συναδέλφους της όχι μόνο από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Οι δύο αφορούν τις συντάξεις ΟΓΑ Ομογενών Ελλήνων Ποντίων Πολιτών στις 23 Ιανουαρίου 2013 και η δεύτερη την ανάγκη επανεξέτασης και αναθεώρησης του γενικού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις στις 14 Ιανουαρίου του ίδιου χρόνου.

Την Τρίτη – και τελευταία μέχρι στιγμής - ερώτηση η κ. Μαρτίνου την κατέθεσε τη Δευτέρα μαζί με άλλους 10 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και αφορά την αντιμετώπιση της αυξημένης ανεργίας των νέων.

Γίνεται εμφανές ότι η κοινοβουλευτική δραστηριότητά της κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Παρά ταύτα συνεχίζει να χαίρει εκτίμησης μεταξύ των πολιτών της Αττικής αφού προσπαθεί και η ίδια και η οικογένειά της να στέκονται στο πλάι ανθρώπων που έχουν πραγματική ανάγκη.

martinou edrana

Όσοι έτυχε να γνωρίσουν τη βουλευτίνα από κοντά και γνωρίζουν τον τρόπο που οφείλει να κινείται στο Κοινοβούλιο, θεωρούν ότι η κ. Μαρτίνου είναι μεν ανεπιτήδευτη – δεν είναι τυχαίο ότι έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη φωτογραφία που υπερπηδά βουλευτικά έδρανα – όμως δεν της ταιριάζει αυτό το είδος της συμμετοχής και προσφοράς.

Η αποκάλυψη

Όπως λοιπόν αποκαλύπτει σήμερα το notioanatolika.gr η κ. Μαρτίνου σκέφτεται σοβαρά να μην είναι και πάλι υποψήφια στις εθνικές εκλογές όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν.

Οι ίδιες ασφαλέστατες πληροφορίες του notioanatolika.gr αναφέρουν ότι η ίδια αλλά και η οικογένειά της δεν θεωρούν ότι έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικότερο μέσα από τη Βουλή των Ελλήνων ενώ αντίθετα μπορεί να σταθεί δίπλα στους πολίτες ως περιφερειακή σύμβουλος.

Η αλήθεια είναι ότι μέσω της Περιφέρειας Αττικής μπορεί να έχει αμεσότερη σχέση με τους πολίτες και παράλληλα να μην αναλώνεται σε θέματα τα οποία ξεφεύγουν και από τα ενδιαφέροντά της.

Βέβαια γίνεται σαφές ότι η συγκεκριμένη αποκάλυψη τελεί πάντοτε υπό την αίρεση μιας οικογενειακής απόφασης και μάλιστα με δεδομένο ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να διατηρεί μιαν εξαιρετική σχέση τόσο με την ίδια όσο και με τον πατέρα της.

Ένα είναι σίγουρο. Ότι η Γεωργία Μαρτίνου είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να προσφέρει στους πολίτες της εκλογικής περιφέρειάς της.

Σχόλια