Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 05:06:06

rss

αναζήτηση

makripano

Οι φυλακές Ωρωπού, ο Στέλιος Πέτσας, ο Βασίλης Οικονόμου και η... πικρία του προφήτη για τον τόπο του



Αλλάξτε μέγεθος

oikonomou petsas

Το θέμα της μεταμόρφωσης των φυλακών του Ωρωπού σε χώρο μνήμης και τιμής για όσους υπέφεραν σε αυτές στη διάρκεια της δικτατορίας είχε τεθεί εδώ και πολύ καιρό από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και μόλις χθες μάθαμε ότι εγκρίθηκε ένα κονδύλι των 6,7 εκατομμυρίων ευρώ με το οποίο ο τόπος μαρτυρίου θα μετατραπεί σε κέντρο Κέντρο Ιστορίας Δημοκρατίας και δομών Πολιτισμού όπως είχε εξαγγείλει και δεσμευτεί πριν από περίπου ένα χρόνο ο πρωθυπουργός παρουσία και της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το... βάρος της ανακοίνωσης ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας έχοντας δίπλα του τον δήμαρχο Ωρωπού, Γιώργο Γιασημάκη με φόντο τις φυλακές.

Βέβαια ο κ. Πέτσας θα είναι και υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής στα βόρεια της οποίας βρίσκεται ο Ωρωπός.

Και ίσως αυτό ήταν που... ενόχλησε τον νυν βουλευτή Βασίλη Οικονόμου ο οποίος δύο ώρες μετά τη σχετική ανάρτηση του κ. Πέτσα έσπευσε να κάνει τη δική του τονίζοντας τις προσπάθειες που έχει καταβάλει για να ευοδωθεί ο συγκεκριμένος σκοπός.

Εξέφρασε μεν την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε πιστός στην υπόσχεσή του, αναφέρθηκε όμως σε μια σειρά δικών του επαφών για το όλο θέμα.

Μάλιστα υπενθύμισε και την επίσκεψή του στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα με τον δήμαρχο Γ. Γιασημάκη στο πλευρό του και αφού ευχαρίστησε τους κ.κ. Βορίδη, Πέτσα, Θεοδωρικάκο, Σταϊκούρα και Βεσυρόπουλο «που χωρίς τη δική τους συμβολή το όνειρο δεν θα γινόταν πραγματικότητα», κατέληξε με νόημα:

«Για μένα ένας σημαντικός στόχος στην πολιτική μου δράση μπαίνει στην τελική ευθεία της υλοποίησης. Χαίρομαι που με τις μικρές μου δυνάμεις βοήθησα ώστε να φτάσουμε σε ένα τελικό αποτέλεσμα. Μπορεί μια παροιμία να λέει ότι ‘’ουδείς προφήτης στον τόπο του’’ αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι η ικανοποίηση όταν γίνονται όμορφα πράγματα στον τόπο σου και έχεις βάλει και εσύ ένα λιθαράκι, είναι μεγάλη!».

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια