Date2

Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2025 03:39:09

rss

αναζήτηση

makripano

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Ελεύθεροι επαγγελματίες της Αν. Αττικής μένουν εκτός φορολογικών ελαφρύνσεων



Αλλάξτε μέγεθος

mits deth

Στην ομιλία του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και μείωση 50% του τεκμαρτού εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες σε οικισμούς εκτός Αττικής έως 1.500 κατοίκους.

Ένα μέτρο που, σε πρώτη ανάγνωση, εμφανίζεται ως γενναιόδωρη στήριξη. Στην πράξη, όμως, αφήνει εκτός δεκάδες οικισμούς της Ανατολικής Αττικής, όπου δραστηριοποιούνται χιλιάδες μικροί επιχειρηματίες και επαγγελματίες.

Το αποτέλεσμα είναι προφανές: ενώ οι επαγγελματίες μικρών οικισμών σε άλλες περιοχές της χώρας θα δουν μείωση των τεκμηρίων και ουσιαστική φορολογική ελάφρυνση, οι συνάδελφοί τους στην Ανατολική Αττική, που αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος ζωής και συγκεντρωμένα οικονομικά βάρη, μένουν χωρίς καμία ελάφρυνση.

Η «ισορροπημένη» μεταρρύθμιση, όπως παρουσιάζεται, αποδεικνύεται τελικά επιλεκτική και κοινωνικά άνιση.

Η επιλογή αυτή εγείρει σοβαρά ερωτήματα: Πώς γίνεται να εξαιρούνται επαγγελματίες σε περιοχές που, πληθυσμιακά και οικονομικά, δεν διαφέρουν από τις «ευνοούμενες» περιοχές;

Είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να αφήσει έξω από τα μέτρα ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς, χωρίς να δώσει καμία δικαιολογία ή εναλλακτική λύση.

Για τους επαγγελματίες της Ανατολικής Αττικής, οι εξαγγελίες της ΔΕΘ δεν σημαίνουν τίποτα περισσότερο από μια υποσχόμενη εικόνα στήριξης που δεν τους αγγίζει.

Το ερώτημα που μένει ανοιχτό είναι αν η κυβέρνηση θα αναγνωρίσει αυτήν την αδικία ή αν θα συνεχίσει να προτιμά το επικοινωνιακό όφελος εις βάρος όσων πλήττονται πραγματικά.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια