Date2

Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024 10:31:11

rss

αναζήτηση

makripano

Πώς τα χρωματιστά τιμολόγια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κάνουν τη ζωή μας πιο μαύρη (Συνέντευξη)



Αλλάξτε μέγεθος

xrom timol

Σημαντικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργήσουν οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος με βάση την ανακοίνωση περί χρωματιστών τιμολογίων που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2024, έδωσε σε συνέντευξή του στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr, ο ενεργειακός μηχανικός Γιάννης Ζολώτας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο κ. Ζολώτας εξήγησε για ποιους λόγους η πολιτεία προχώρησε στην πολύπλοκη αυτή διαδικασία ορισμού των τιμών κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος από ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Παράλληλα ανέλυσε τον τρόπο «λειτουργίας» κάθε χρώματος τιμολογίου (μπλε, πράσινου, κίτρινου και πορτοκαλί) σημειώνοντας πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται η καταναλωτές.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας έκανε σαφές ότι το όποιο ρίσκο είχαν οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος μετακυλίεται πλέον στους καταναλωτές συμπληρώνοντας ότι πρέπει όλοι να μπούμε στη διαδικασία έρευνας των τιμών μέσω της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Πρόσθεσε δε ότι υπάρχουν πλατφόρμες στο διαδίκτυο τις οποίες μπορεί κάθε καταναλωτής να; χρησιμοποιήσει για να συγκρίνει τις τιμές των παρόχων.

Παραδέχτηκε πάντως πως τα τιμολόγια τα οποία αξίζει να παρατηρήσουν οι ιδιώτες καταναλωτές είναι το μπλε και το πράσινο έστω και αν το πρώτο έχει κάπως πιο αυξημένη τιμή κιλοβατώρας.

Ακούστε παρακάτω την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και άκρως κατατοπιστική συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Γιάννης Ζολώτας στον planetwebradio.gr:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια