Date2

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024 09:04:57

rss

αναζήτηση

makripano

Τραγωδία στο Μάτι: 365 ευρώ «κοστολογείται» ο καθένας από τους 104 νεκρούς!



Αλλάξτε μέγεθος

mati nekroi

Διογκώνεται ώρα με την ώρα η οργή της κοινής γνώμης για τη δικαστική απόφαση που αθώωσε 15 από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι ενώ παράλληλα καταδίκασε άλλους έξι με ποινή πέντε ετών των καθένα.

Το εξίσου εξοργιστικό είναι ότι το δικαστήριο ενώ μπορούσε να αποφασίσει τη φυλάκιση των έξι ενόχων, δέχθηκε τη μετατροπή της ποινής τους σε χρηματική έναντι 38.000 ευρώ για τον καθένα.

Γεγονός που σημαίνει – με απλή αριθμητική πράξη – ότι ο καθένας από τους 104 νεκρούς «κοστολογήθηκε» έναντι μόλις 365 ευρώ!

Έτσι έμοιαζε απολύτως λογική η αντίδραση χαροκαμένων συγγενών αλλά και των εγκαυματιών στο άκουσμα της δικαστικής απόφασης σύμφωνα με την οποία ουδείς από τους έξι ενόχους δεν θα οδηγούνταν στη φυλακή.

Τα όσα διαδραματίστηκαν στην αίθουσα εκδίκασης της υπόθεσης μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας δίνουν ανάγλυφα την οργή των ανθρώπων που έξι ολ΄ποκληρα χρόνια μετά συνεχίζουν να υποφέρουν ως εγκαυματίες αλλά και αυτών που θρηνούν – χωρίς δυστυχώς δικαίωση – τους νεκρούς τους.

«Άμα καιγόταν ένα δημόσιο πρόσωπο θα ήταν κακούργημα. Αλλά εμείς είμαστε για ένα πλημμέλημα. Εμείς έχουμε μόνο τάφους», φώναξε μια γυναίκα ενώ ακούστηκε η ειρωνική φράση προς τους καταδικασθέντες: «Να κάνουμε κανέναν έρανο. Ντροπή».

Με την ανακοίνωση της απόφασης συγγενείς των νεκρών και των εγκαυματιών άρχισαν να πετούν καρέκλες και να φωνάζουν απευθυνόμενοι στους κατηγορουμένος.

Χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να μην πάρουν έκταση τα επεισόδια ενώ οι κατηγορούμενοι φυγαδεύτηκαν από την είσοδο που χρησιμοποιούν οι δικαστές.

«Το δικαστήριο σας αποτελεί προσβολή για τους νεκρούς, τους ζωντανούς και την αλήθεια», ακούστηκε στην αίθουσα.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στο Μάτι: Κοινωνική οργή για την πρωτόδικη απόφαση κατά των κατηγορουμένων

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια