Date2

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024 00:08:36

rss

αναζήτηση

makripano

Extra Λαυρίου: Κλιμάκωση της απεργίας επιδιώκουν οι εργαζόμενοι



Αλλάξτε μέγεθος

extra3

Απολαύστε ΔΩΡΕΑΝ ένα μοναδικό τριήμερο στην Σαντορίνη με πληρωμένα ΚΑΙ τα ακτοπλοϊκά εισητήρια. Μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ

Κανένα αποτέλεσμα και κανένα σημείο επαφής δεν βρέθηκε ανάμεσα στη διοίκηση της επιχείρησης των σούπερ μάρκετ Extra και των απεργών εργαζόμενων του υποκαταστήματος του Λαυρίου, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας το πρωί της Παρασκευής.

Η ανυποχώρητη στάση της επιχείρησης – να μην πάρει δηλαδή πίσω την απόλυση της συναδέλφου των απεργών – έχει πεισμώσει τους εργαζόμενους οι οποίοι δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουν την κινητοποίησή τους.

Εν τω μεταξύ το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου αλλά και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων παραμένουν στο πλευρό τους σε μιαν απεργία η οποία «μετράει» πλέον σήμερα 13 εργάσιμες ημέρες!

Πάντως οι απεργοί βλέποντας τη σκληρή στάση της διοίκησης της επιχείρησης προσπαθούν να βάλουν στο «παιχνίδι» και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα Extra άλλων περιοχών!

Εάν κάτι τέτοιο επιτευχθεί γίνεται κατανοητό ότι η διοίκηση της επιχείρησης θα αντιμετωπίσει σοβαρότατο πρόβλημα και τότε ίσως υποχρεωθεί να υποχωρήσει στην απόλυση.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την εργοδοσία επιρρίπτονται ευθύνες σε συγκεκριμένα στελέχη του ΠΑΜΕ (συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ) τα οποία «λειτούργησαν» με... ιδιαίτερη ένταση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, κατά τη συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας την Παρασκευή.

Στην επιστολή τους προς τους συναδέλφους τους των υπόλοιπων σούπερ μάρκετ της ίδιας αλυσίδας οι απεργοί του Λαυρίου τους ενημερώνουν για τον πολυήμερο αγώνα τους.

Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι «είμαστε αποφασισμένοι, να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την επαναπρόσληψη της συναδέλφου μας, την αποκατάσταση των μισθών μας με βάση την κλαδική σύμβαση του εμπορίου του 2011. Επίσης δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό από κανέναν να πληρώνεται με λιγότερα χρήματα επειδή είναι κάτω των 24 ετών. Να Σταματήσουν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Αυτά τα αιτήματα πρέπει να γίνουν αιτήματα όλων των εργαζομένων των ΕΧΤRΑ όλων των εργαζομένων που εργάζονται στο εμπόριο».

Η ανακοίνωση των απεργών καταλήγει: «Είμαστε αποφασισμένοι . Όλοι για έναν και ένας για όλους. Δεν θα προδώσουμε τη συνάδελφό μας, όσους μας πίστεψαν, όσους μας στηρίζουν».

Διαβάστε σχετικά: Extra Λαυρίου: Ανυποχώρητοι εργαζόμενοι και εργοδοσία

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή των απεργών του Extra Λαυρίου:

Σχόλια