Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 06:03:21

rss

αναζήτηση

makripano

Κυβερνητικός εκπρόσωπος για την πανδημία: Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το «κόκκινο» στην Αττική!



Αλλάξτε μέγεθος

kokkino petsas

Έντονη ανησυχία για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, προκάλεσε η φράση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Η Περιφέρεια Αττικής -και ακόμη περισσότερο το κέντρο της Αθήνας- βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το “κόκκινο”», ανέφερε επί λέξει ο κ. Πέτσας προσθέτοντας: «Το βήμα αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε. Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. Γιατί, πολύ απλά, η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμμέσως πλην σαφώς επανέφερε το ενδεχόμενο lockdown στην Αττική, τονίζοντας: «Ποτέ δεν έχουμε διστάσει να εφαρμόσουμε τοπικά lockdowns, από την αρχή της πανδημίας, από τον Μάρτιο μέχρι και τώρα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Δεν αποτελεί εξαίρεση η Αττική σ’ αυτό. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία, όμως, να δει κανείς είναι ποια είναι η επίπτωση από τέτοιου είδους απόφαση. Αν είναι εφαρμόσιμη ή όχι, κι αν είναι προτιμότερη από άλλου είδους μέτρα. Αυτό θα το κρίνουν οι ειδικοί, όχι η Κυβέρνηση. Κι εμείς θ’ ακολουθήσουμε τις συμβουλές τους».

Μεγαλύτερη προσοχή στους ηλικιωμένους

Ο κ. Πέτσας δεν παρέλειψε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας: «Όπως βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες, έχει αυξηθεί η μετατόπιση των κρουσμάτων σε ηλικίες πάνω από τα 55 έτη. Είναι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα. Τι λέμε, λοιπόν; Λέμε να προσέχουν διπλά, όχι μόνο στις κοινωνικές τους επαφές, αλλά και μέσα στο σπίτι, γιατί διαπιστώνουμε ότι πολλά κρούσματα είναι ενδο-οικογενειακά.

Μεταφέρονται, δηλαδή, από τα παιδιά τους κυρίως, όχι τόσο από τα εγγόνια τους, τα οποία έρχονται από τον εργασιακό τους χώρο. Νιώθουν πιο χαλαροί μέσα στο σπίτι, αγνοούν ή δεν είναι τόσο σε εγρήγορση για τα μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει η επαφή με τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας ή τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα και έτσι αυτοί να καταλήγουν, είτε στο νοσοκομείο, είτε πολύ χειρότερα στις Μ.Ε.Θ.. Άρα, απευθύνουμε έκκληση, πολλή προσοχή και στο οικογενειακό περιβάλλον».

Η σύγχυση για τα μέτρα και το application

Στον κ. Πέτσα τέθηκε και το ζήτημα της σύγχυσης που επικρατεί μεταξύ των πολιτών για τα διάφορα μέτρα αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού που επιβάλλονται σε κάθε περιφερειακή ενότητα.

Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Αναπτύσσουμε εφαρμογή σε συνεργασία του ΕΟΔΥ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στην οποία θα μπορεί με το κινητό του ο κάθε πολίτης να πληκτρολογεί τον ταχυδρομικό του κώδικα και να γνωρίζει ακριβώς τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην περιοχή που βρίσκεται. Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για αποφυγή σύγχυσης. Θα γνωρίζει ο καθένας ποια είναι τα μέτρα που ισχύουν».

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια