Date2

Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024 18:09:50

rss

αναζήτηση

makripano

1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου: Κινδύνευσε η υγεία μαθήτριας από ναρκωτικά σε σχολική εκδρομή!



Αλλάξτε μέγεθος

gimnmarkop

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των γονέων των σχολείων του Μαρκοπούλου και του Πόρτο Ράφτη από ένα περιστατικό που σημειώθηκε σε πρόσφατη εκδρομή της Γ' τάξης του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου στο Αίγιο, την αρχαία Ολυμπία και τα Καλάβρυτα!

Το περιστατικό που έχει να κάνει με ναρκωτικές ουσίες (συγκεκριμένα κάνναβη) έγινε προσπάθεια να κρατηθεί μυστικό όμως η πορεία των πραγμάτων το αποκάλυψε προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στους γονείς.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε στη διάρκεια εκδρομής 70 περίπου μαθητών της Γ' τάξης του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου στις 3, 4 και 5 Μαΐου.

Όπως λοιπόν καταγγέλθηκε στο notioanatolika.gr από γονείς μαθητών και μαθητριών, κάποια στιγμή ένα κορίτσι ένιωσε αδιαθεσία, έκανε εμετό και, σύμφωνα πάντοτε με τα λεγόμενα των καταγγελόντων, λιποθύμησε.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι δύο συνοδοί καθηγητές και έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στη 15χρονη μαθήτρια η οποία ευτυχώς συνήλθε.

Η συνέχεια ήταν αυτονόητη αφού οι δύο εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να μάθουν την αιτία της ξαφνικής αδιαθεσίας του παιδιού το οποίο τη συνέδεσε με το... χασίς που είχαν δύο συμμαθητές του!

Μαθητές και καθηγητές επέστρεψαν με ασφάλεια στο Μαρκόπουλο μετά την εκδρομή και όπως είναι φυσικό το θέμα τέθηκε υπόψη της διεύθυνσης του σχολείου και του συλλόγου διδασκόντων.

Οι ίδιες πληροφορίες του notioanatolika.gr αναφέρουν ότι ο σύλλογος διδασκόντων προχώρησε σε απόφαση αλλαγής του σχολικού περιβάλλοντος των μαθητών – κάτι στο οποίο βέβαια πρέπει να συνηγορήσει και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής - και τη μεταφορά τους σε άλλα σχολεία της περιοχής των Μεσογείων.

Βέβαια, όπως ήταν φυσικό, δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση και στα άλλα σχολεία αφού ξαφνικά και περίπου είκοσι ημέρες πριν από την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς εμφανίστηκαν σε αυτά τρία παιδιά από το 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου.

Και μόνο το γεγονός αυτό προκάλεσε ερωτήματα και απορίες στους γονείς οι οποίοι ψάχνοντας την αιτία της επιβολής αυτής της ποινής, έμαθαν για το περιστατικό στην εκδρομή.

Όπως είναι φυσικό το θέμα παίρνει, μέρα με τη μέρα, διαστάσεις και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε να υπάρξει μια τέτοια ποινή σε βάρος των μαθητών που ενεπλάκησαν στο περιστατικό λίγες μόλις ημέρες πριν από την ολοκλήρωση του σχολικού έτους και ενώ τα παιδιά έχουν να δώσουν και εξετάσεις για την προαγωγή τους στο Λύκειο.

Όμως κάτι τέτοιο είναι απόφαση και χειρισμός των εκπαιδευτικών του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου και βέβαια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής της οποίας τα στελέχη γνωρίζουν τί ακριβώς έχει συμβεί.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το ζήτημα της διάδοσης των ναρκωτικών στα σχολεία απασχολεί το σύνολο της τοπικής κοινωνίας αλλά έχει τεθεί και προς το Τμήμα Ασφαλείας Μαρκοπούλου του οποίου οι αστυνομικοί καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες σε συνεργασία και με τους συναδέλφους τους της ΔΙ.ΑΣ. να ελέγξουν την ομολογουμένως ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί!

Σχόλια