Date2

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 23:25:55

rss

αναζήτηση

makripano

Χαμόγελα… μικρογευμάτων στο 2ο Δημοτικό Λαυρίου



Αλλάξτε μέγεθος

mikrogevmalavrio

Με πιο... χορτάτα χαμόγελα αντιμετωπίζουν τη σκληρή πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης, εδώ και λίγες ημέρες, οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαυρίου!

Το μικρογεύμα που τους μοιράζεται σε καθημερινή βάση γίνεται ανάρπαστο από τα παιδιά. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σίτισης που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis στην Αθήνα, σε συνεργασία με επιστημονικούς συνεργάτες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας.
Ξεκίνησε στις 5 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουνίου οπότε και ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά.
Η διανομή των μικρογευμάτων γίνεται από το κυλικείο του σχολείου ενώ υπεύθυνη του προγράμματος είναι η διευθύντρια του σχολείου Ελένη Κανελλοπούλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα υπήρξε μια ολόκληρη προεργασία στην οποία περιλαμβανόταν και ένας φάκελος με έντυπα τα οποία απεστάλησαν προς τους γονείς των παιδιών.
Στον φάκελο αυτό υπήρχαν ενημερωτική επιστολή με αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις των γονέων, έντυπο άρνησης συμμετοχής για όσους γονείς δεν επιθυμούσαν να συμμετέχει το παιδί τους στο πρόγραμμα, ερωτηματολόγια σχετικά με τις ανάγκες σίτισης της οικογένειας και τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών και έντυπο με συμβουλές υγιεινής διατροφής για τα παιδιά.

Τι περιλαμβάνει το μικρογεύμα

Κάθε μαθητής δικαιούται να λαμβάνει κάθε ημέρα ένα υγιεινό μικρογεύμα. Το γεύμα – του οποίου η ποιότητα έχει ελεγχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες - περιλαμβάνει σάντουιτς ολικής άλεσης με ημίσκληρο τυρί, γαλοπούλα (ή κοτόπουλο), αραβική πίτα ή τοστ με διπλό ημίσκληρο τυρί, κουλούρι Θεσσαλονίκης με ημίσκληρο τυρί, σπανακόπιτα με ελαιόλαδο (χορτόπιτα ή κολοκυθόπιτα), γάλα λευκό 3 φορές την εβδομάδα σε συσκευασία των 310 ml και φρέσκο φρούτο εποχής κάθε ημέρα της εβδομάδας.

Σχόλια