Date2

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024 00:08:36

rss

αναζήτηση

makripano

Κανονισμός Προστασίας Ακινήτων: Σφοδρές αντιδράσεις των δημάρχων Παιανίας και Κρωπίας (Συνεντεύξεις)



Αλλάξτε μέγεθος

kanonism dimarxoi

Τα σοβαρότατα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του Κανονισμού Προστασίας Ακινήτων για χιλιάδες ιδιοκτήτες αλλά και για τους δήμους, επισημαίνουν σε συνεντεύξεις τους στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr, οι δήμαρχοι Παιανίας και Κρωπίας, Ισίδωρος Μάδης και Δημήτρης Κιούσης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη οι κ.κ. Μάδης και Κιούσης επεσήμαναν ότι ελάχιστοι συμπολίτες τους έχουν προχωρήσει στη σχετική διαδικασία.

Παράλληλα σημείωσαν ότι το κράτος υποχρεώνει τους δήμους να αναλάβουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν με δεδομένες μάλιστα τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού αλλά και την έλλειψη ανάλογων κονδυλίων.

Και οι δύο δήμαρχοι υπογράμμισαν ότι το σύνολο των περιοχών τους αντιμετωπίζει πρόβλημα με την εφαρμογή του Κανονισμού αφού ακόμη και στον κάμπο των Μεσογείων υπάρχουν δασικοί θύλακες με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές γύρω από αυτούς να βρίσκονται στο ιδιότυπο καθεστώς εφαρμογής του Κανονισμού.

Επιπροσθέτως εξέφρασαν τους φόβους τους ότι σε περίπτωση που δεν εφαρμόσουν οι ιδιοκτήτες τον Κανονισμό ενδεχομένως να κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός αποζημιώσεων στην περίπτωση που υποστούν ζημία από πυρκαγιές.

Δεν παρέλειψαν δε να επισημάνουν ότι το κόστος για όσα ζητά ο σχετικός νόμος είναι δυσβάστακτο για τους ιδιοκτήτες.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρες τις σχετικές συνεντεύξεις που παραχώρησαν στον planetwebradio.gr οι κ.κ. Ισ. Μάδης και Δημ. Κιούσης:

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια