Date2

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 07:30:22

rss

αναζήτηση

makripano

Ο Πέτρος Φιλίππου και η... μικρή Κουμουνδούρου του Δήμου Σαρωνικού!

Αλλάξτε μέγεθος

tsipras filippou

Σε... γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τείνει να μετατραπεί ο Δήμος Σαρωνικού αφού προβάλλει ανακοινώσεις των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα για θέματα για τα οποία το κόμμα της Κουμουνδούρου αδιαφόρησε στα 4,5 χρόνια που βρισκόταν στην κυβέρνηση.

Ο δήμαρχος, Πέτρος Φιλίππου ξεχνώντας ότι εξελέγη για να υπηρετεί το σύνολο των πολιτών των Καλυβίων, του Λαγονησίου, του Κουβαρά, της Σαρωνίδας, της Αναβύσσου και της Παλαιάς Φώκαιας προβάλλει δελτίο τύπου των τριών βουλευτών Ανατ. Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, Νάσου Αθανασίου και Πάνου Σκουρολιάκου, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις θετικές για το συγκεκριμένο κόμμα, στο οποίο ουδέποτε έκρυψε ότι ανήκει και ο ίδιος, με αφορμή το θέμα των ιδιοκτησιών κατοίκων της Σαρωνίδας και περιοχών του Δήμου Λαυρεωτικής που βρίσκονται κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη του ελληνικού δημοσίου.

Και ενώ επανειλημμένα οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν καταβάλει προσπάθειες για να λήξει το ζήτημα προς όφελος των πολιτών αυτών και ενώ ο βουλευτής Αν. Αττικής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος κατέθεσε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα σχετική τροπολογία για την οριστική λύση του προβλήματος, ο κ. Φιλίππου προβάλλει μέσα από το επίσημο προφίλ του δήμου ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθούν να απαξιώσουν την προσπάθεια του κ. Βλάχου εκφράζοντας την... ελπίδα ότι «η κατάθεση τροπολογίας από βουλευτή της ΝΔ για επίλυση του θέματος δεν είναι μία ακόμη κίνηση εντυπωσιασμού ή δημιουργίας άλλοθι για την κυβέρνηση της ΝΔ.».

Βέβαια αυτό που προσπαθούν, ανεπιτυχώς, να ξεχάσουν τόσο οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο ίδιος ο κ. Φιλίππου – ως σημαίνον στέλεχος του κόμματος του κ. Τσίπρα – είναι ότι στις 13 Δεκεμβρίου 2019, όταν οι τέσσερις βουλευτές της ΝΔ της Αν. Αττικής (Γ. Μαρτίνου, Μ. Βορίδης, Γ. Βλάχος και Β. Οικονόμου) είχαν καταθέσει ανάλογη τροπολογία με την οποία αναστελλόταν προσωρινά έστω η εκδίκαση των ενστάσεων του Κτηματολογίου για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές των Δήμων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να την υπερψηφίσει.

Μάλιστα τότε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της Κουμουνδούρου, Θοδωρής Δρίτσας είχε αναφέρει επί λέξει τα εξής: «Στην τροπολογία 126/3 (σ.σ.: ήταν αυτή που αφορούσε την αναστολή εκδίκασης των ενστάσεων του Κτηματολογίου για ιδιοκτησίες στη Σαρωνίδα και στον Δήμο Λαυρεωτικής), που παίρνει αρίθμηση ως άρθρο 10, ψηφίζουμε “ΠΑΡΩΝ”. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει θέμα με αυτές τις περιοχές, αλλά δεν θεωρούμε ότι ο τρόπος, τον οποίον προτείνει αυτή η τροπολογία να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, είναι ο ενδεδειγμένος».

Βέβαια, καθ' όλη τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης δεν αναφέρθηκε από κανέναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ποιoς είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος!

Τότε υπέρ της τροπολογίας που διευθετούσε προσωρινά το πρόβλημα είχαν ψηφίσει οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής και του ΜέΡΑ25, κατά είχαν ψηφίσει οι συνάδελφοί τους του ΚΚΕ ενώ «παρών» εκτός από το κόμμα του κ. Φιλίππου είχε ψηφίσει και η Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σχετική ανακοίνωση των κ.κ. Σπίρτζη, Αθανασίου και Σκουρολιάκου, η οποία προβάλλεται μέσω του Δήμου Σαρωνικού, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν διευκρινίζουν εάν θα υπερψηφίσουν ή όχι την τροπολογία που φέρνει ο βουλευτής Αν. Αττικής, Γ. Βλάχος.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η δημοτική αρχή Σαρωνικού προβάλλει και ανάλογο δελτίο τύπου του ΜέΡΑ25, του κόμματος του συνοδοιπόρου του κ. Τσίπρα, Γιάνη Βαρουφάκη με τον οποίο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει στη γνωστή επαναστατική γυμναστική η οποία τόσο πολύ κόστισε στην πατρίδα μας.

Διαβάστε σχετικά: Αρνήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει την τροπολογία για το Κτηματολόγιο της Σαρωνίδας – Έκθετος ο Π. Φιλίππου!

Τροπολογία του Γ. Βλάχου για οριστική λύση του προβλήματος υπέρ ιδιοκτητών της Σαρωνίδας και της Λαυρεωτικής

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια