Date2

Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 05:56:19

rss

αναζήτηση

makripano

Τα Πάθη και η Ανάσταση του Χριστού στα Απόκρυφα Ευαγγέλια (Συνέντευξη)



Αλλάξτε μέγεθος

evaggelia apokrif

Μια όχι ιδιαίτερα γνωστή πλευρά του Χριστιανισμού, τα απόκρυφα ευαγγέλια, ανέλυσε σε συνέντευξή του στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr, ο ιστορικός, συγγραφέας και Δρ Θεολογίας, Κωνσταντίνος Τσοπάνης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο κ. Τσοπάνης εξήγησε ποια ακριβώς είναι τα ευαγγέλια αυτά και γιατί δεν υιοθετήθηκαν ποτέ επισήμως από την Εκκλησία.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε αποσπάσματά τους δίνοντας έμφαση σε αυτή καθεαυτή τη σκηνή της Ανάστασης του Χριστού κάτι το οποίο δεν υπάρχει στα τέσσερα ευαγγέλια που αναγνωρίζει η χριστιανική εκκλησία.

Ο κ. Τσοπάνης τοποθέτησε και χρονικά – με βάση τις υπάρχουσες επιστημονικές μελέτες – τη συγγραφή των συγκεκριμένων ευαγγελίων που ξεκινά ίσως και 200 χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού, κάτι το οποίο γίνεται σαφές και από τη γλώσσα αλλά και τον τρόπο γραφής και έκφρασης.

Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι πολλά από τα χριστιανικά έθιμα υπάρχουν ως αναφορές στα απόκρυφα ευαγγέλια με την Εκκλησία να τα αποδέχεται σιωπηρώς.

Εντυπωσιακό όμως είναι και το στοιχείο ότι τα βιβλία του γνωστού παγκοσμίως Νταν Μπράουν στηρίζονται εν πολλοίς σε αυτά τα ευαγγέλια, απλά ο συγγραφέας με τη δεινότητά του κατάφερε να τα φέρει πιο κοντά στους πολίτες κυρίως του δυτικού κόσμου.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα όσο και αποκαλυπτική συνέντευξη του κ. Κωνσταντίνου Τσοπάνη στον planetwebradio.gr:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια