Date2

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 07:17:34

rss

αναζήτηση

makripano

Τί είπε ο Γ. Πατούλης με τους δημάρχους της Αττικής – Σκουπίδια και πολιτική προστασία θα συζητηθούν τον Ιούλιο!

Αλλάξτε μέγεθος

patoulis dimarxoi

Με την παρουσία δέκα νεοεκλεγέντων ή επανεκλεγέντων δημάρχων στην Ανατολική Αττική, την εκπροσώπηση ενός από συνεργάτες του αλλά και την απουσία δύο, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η πρώτη συνάντηση των δημάρχων όλης της Αττικής με τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη!

Στην ομιλία του προς του δημάρχους ο κ. Πατούλης τόνισε την αναγκαιότητα της ισότιμης και ειλικρινούς συνεργασίας δήμων και Περιφέρειας προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική.

Αφού συνεχάρη όλους του δημάρχους για την εκλογή τους επισήμανε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και για το λόγο αυτό «ξεκινάμε δουλειά από σήμερα. Υλοποιούμε την προγραμματική δέσμευση μας για δημιουργία μόνιμου συμβουλίου διαβούλευσης της Περιφέρειας και των 66 Δήμων της Αττικής».

Ο νέος περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι η ιστορική συγκυρία εκλογής στη θέση του περιφερειάρχη ενός αιρετού που προέρχεται από τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης θα πρέπει να αξιοποιηθεί προκειμένου η συνεργασία των δήμων και της περιφέρειας να είναι αποτελεσματικότερη.

Το Μόνιμο Συμβούλιο Διαβούλευσης

Αναφερόμενος στην συγκρότηση του Μόνιμου Συμβουλίου Διαβούλευσης της Περιφέρειας και των 66 Δήμων υπογράμμισε ότι αυτό θα συνεδριάζει ανά δίμηνο και θα έχει ως βασική του αποστολή την στενότερη και συστηματική συνεργασία του α' και β' βαθμού αυτοδιοίκησης προκειμένου να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που εμποδίζουν την ταχύτερη υλοποίηση έργων στην Αττική. Το Μόνιμο Συμβούλιο αν κριθεί αναγκαίο θα μπορεί να πραγματοποιεί και έκτακτες συνεδριάσεις.

Το νέο μοντέλο διοίκησης

Στο πλαίσιο της συνάντησης γνωριμίας ο Γ. Πατούλης παρέδωσε στους νεοεκλεγέντες δημάρχους το πρόγραμμα της Νέας Αρχής στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά οι προτεραιότητες για την Αττική.

«Θέλω τη συνεργασία σας και τις προτάσεις σας. Η πολιτική ταυτότητα του κάθε δημάρχου δε θα αποτελέσει κριτήριο για τη συνεργασία μας. Το γραφείο μου θα είναι πάντα ανοιχτό για να μπορούμε να συνεργαζόμαστε και να διεκδικούμε από κοινού την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση. Αποτελεί προσωπικό μου στοίχημα η ανάπτυξη ενός νέου μοντέλου διοίκησης στο οποίο προτεραιότητα θα έχει η επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες».

Αναφερόμενος στα σημαντικά ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης υπογράμμισε ότι θα πραγματοποιηθούν ειδικές  συναντήσεις, ανά τομέα και περιοχή. Μεταξύ των θεμάτων αυτών είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, η Πολιτική Προστασία καθώς και η διευθέτηση και οριοθέτηση των ρεμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στον Ιούλιο θα πραγματοποιηθούν δύο συναντήσεις του κ. Πατούλη με τους δημάρχους της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα η πρώτη θα αφορά τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και τοποθετείται χρονικά πριν από τα μέσα Ιουλίου ενώ η δεύτερη θα αφορά την Πολιτική Προστασία και σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr θα πραγματοποιηθεί στην πρώτη μαύρη επέτειο της τραγωδίας στο Μάτι, στον Νέο Βουτζά και στη Ραφήνα, στις 23 Ιουλίου!

11 παρουσίες και 2 απουσίες από την Αν. Αττική

Από την Ανατολική Αττική το παρόν έδωσαν οι δήμαρχοι οι δήμαρχοι Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης, Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, Μαρκοπούλου Κώστας Αλλαγιάννης, Παιανίας – Γλυκών Νερών Ισίδωρος Μάδης, Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος, Ραφήνας-Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς και Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Επίσης ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εκπροσωπήθηκε από στενούς συνεργάτες του ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι απουσίαζαν και δεν απέστειλαν και εκπροσώπους οι δήμαρχοι Σπάτων – Αρτέμιδας, Δημήτρης Μάρκου και Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης.

patoulis oloi

Από τους υπόλοιπους 53 δημάρχους της Αττικής παρέστησαν 39 και πιο συγκεκριμένα οι Αγίας Παρασκευής Ζορμπάς Βασίλειος, Αμαρουσίου Αμπατζόγλου Θεόδωρος, Ηρακλείου Μπάμπαλος Νικόλαος, Κηφισιάς Θωμάκος Γεώργιος, Λυκόβρυσης - Πεύκης Μαυρίδης Αναστάσιος, Νέας Ιωνίας Θωμαΐδου Δέσποινα, Παπάγου – Χολαργού Αποστολόπουλος Ηλίας, Πεντέλης Κεχαγιά Δήμητρα, Φιλοθέης – Ψυχικού Γαλάνης Δημήτριος, Ασπροπύργου Μελετίου Νικόλαος, Ελευσίνας Οικονόμου Αργύρης, Μάνδρας - Ειδυλλίας Στάθης Χρήστος, Φυλής Παππούς Χρήστος, Αγίας Βαρβάρας Μίχος Λάμπρος, Αγίων Αναργύρων – Καματερού Τσίμπρας Γεώργιος – Σταύρος, Αιγάλεω Γκίκας Ιωάννης, Πετρούπολης Βλάχος Στέφανος, Χαϊδαρίου Ντηνιακός Ευάγγελος, Γαλατσίου Μαρκόπουλος Γεώργιος, Δάφνης – Υμηττού Μπινίσκος Αναστάσιος, Ζωγράφου Θώδας Βασίλης, Ηλιουπόλεως Χατζηδάκης Γεώργιος, Αγκιστρίου Αθανασίου Ιωάννης, Αίγινας Ζορμπάς Ιωάννης, Κυθήρων Χαρχαλάκης Ευστράτιος, Πόρου Δημητριάδης Ιωάννης, Σαλαμίνας Παναγόπουλος Γιώργος, Τροιζηνίας – Μεθάνων Πολλάλης Σπυρίδων, Ύδρας Κουκουδάκης Γεώργιος, Αγίου Δημητρίου Ανδρούτσου Μαρία, Αλίμου Κονδύλης Ανδρέας, Γλυφάδας Παπανικολάου Γεώργιος, Ελληνικού – Αργυρούπολης Κωνσταντάτος Γιάννης, Καλλιθέας Κάρναβος Δημήτριος, Μοσχάτου – Ταύρου Ευθυμίου Ανδρέας, Κορυδαλλού Χουρσαλάς Νικόλαος, Νίκαιας-Ρέντη Ιωακειμίδης Γεώργιος, Πειραιώς Μώραλης Ιωάννης και Περάματος Λαγουδάκης Ιωάννης.

Να σημειωθεί ότι ο νέος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, είχε ενημερώσει εγκαίρως τον κ. Πατούλη ότι δε θα μπορεί να παραβρεθεί καθώς είχε συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στο οποίο όφειλε να συμμετέχει.

Σχόλια