Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 02:59:06

rss

αναζήτηση

makripano

Θύελλα στη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής με τα καμώματα του πατέρα Ποιμένα



Αλλάξτε μέγεθος

poimenas

Βρίσκεται στην περιοχή Χαλιδού της Παιανίας και η αλήθεια είναι ότι εισάγει νέα ήθη στα όσα πιστεύουμε σχετικά με τη θρησκεία μας.

Πρόκειται για τη Μονή Μυρελαίου, και τον «κτήτορά» της πατέρα Ποιμένα ο οποίος μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έφερε τα πάνω κάτω με την τηλεοπτική παρουσία του στη γραφική εκπομπή μαγειρικής «Κάτι ψήνεται» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Η συγκεκριμένη Μονή έχει σχέση με τους Ρώσους της διασποράς όπως αναφέρεται στο σάιτ που διατηρεί στο διαδίκτυο.

Όμως αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι ο τρόπος που συμπεριφέρεται ο πατέρας Ποιμένας ο οποίος κυκλοφορεί με κόκκινο ράσο και χρησιμοποιεί εκφράσεις οι οποίες ξενίζουν για ιερωμένο.

Η lifestyle δημοσιογραφία των ανακάλυψε λίγο καιρό πριν όταν μαθεύτηκε ότι είναι ο «πνευματικός» τόσο της Μαίρης Χρονοπούλου, όσο και του Φάιδωνα Γεωργίτση αλλά και της αοιδού Έφης Θώδη.

Το θέμα βέβαια είναι ότι ο θόρυβος που έχει προκαλέσει ο συγκεκριμένος «πατέρας» έχει ενοχλήσει την Εκκλησία η οποία διά του Mητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου επιτίθεται με δριμύτητα κατά του ιερωμένου.

Ο Νικόλαος έφθασε στο σημείο να εκδώσει και εγκύκλιο - ήδη από το 2012 - προκειμένου να κατανοήσουν οι πιστοί τι συμβαίνει με τη Μονή Μυρελαίου και τον πατέρα Ποιμένα.

Μάλιστα την εγκύκλιό του εκείνη είχε φτάσει στο σημείο να εξισώσει τη Μονή Μυρελαίου και τις δραστηριότητές της με την Ουνία. «Όπως η Ουνία διατηρώντας τα εξωτερικά σχήματα αποτελεί "δούρειο ίππο" κατά της πίστεώς μας, κατ' ανάλογο τρόπο και η Μονή Μυρελαίου με τους ρασοφόρους της είναι πραγματικός "λύκος με ένδυμα προβάτου"».

Παρά πάντως τις προσπάθειες της Μητρόπολης ο πατέρας Ποιμένας και οι συν αυτώ καταφέρνουν να προσεταιρίζονται αφελείς οι οποίοι θεωρούν ότι μέσω της Μονής Μυρελαίου μπορούν να έρθουν πιο κοντά στον Θεό.

Και σε αυτή την «προσπάθεια» βρίσκουν συμμάχους τους εξίσου αφελείς τηλεοπτικούς «παράγοντες» οι οποίοι στο όνομα της τηλεθέασης δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

Δείτε την ιδιότυπη παρουσία του πατέρα Ποιμένα στην τηλεοπτική εκπομπή που έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης:

Σχόλια