Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 06:18:28

rss

αναζήτηση

makripano

Άρχισε η λειτουργία του 2ου Λυκείου Καλυβίων



Αλλάξτε μέγεθος

likeio lagonisi

Από την προηγούμενη εβδομάδα άρχισε η λειτουργία του 2ου Λυκείου της Δημοτικής Κοινότητας Καλυβίων, στην περιοχή του Λαγονησίου.

 

Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 3,462 εκατομμυρίων ευρώ, η κατασκευή του οποίου διήρκεσε δεκαοκτώ μήνες. Το σχολείο κατασκευάστηκε σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Σαρωνικού, πρώην ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού Ακτημόνων Αγροτών Καλυβίων, το οποίο είχε παραχωρήσει στον δήμο η Περιφέρεια Αττικής.

Η χρηματοδότηση του έργου έγινε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) και το ΕΣΠΑ.

Με την κατασκευή του 2ου Λυκείου, δόθηκε οριστικά λύση στο πρόβλημα της στέγασης των μαθητών των τριών τάξεων του λυκείου της περιοχής του Λαγονησίου.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή παραδέχθηκε ότι υπήρξαν προβλήματα τις πρώτες ημέρες, αλλά υποστήριξε ότι αυτά μεγεθύνθηκαν από την αντιπολίτευση και πως ήδη αντιμετωπίζονται.

«Μικρά προβλήματα που ανέκυψαν τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του σχολείου, τα οποία μεγαλοποιήθηκαν από την αντιπολίτευση για άλλες σκοπιμότητες (παρεμπόδιση της εύρυθμης λειτουργίας του), αντιμετωπίζονται επιτυχώς από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σαρωνικού και το σχολείο πλέον λειτουργεί ομαλά. Απάντηση σε όλους αυτούς δίνουν οι ίδιοι οι μαθητές που απολαμβάνουν το νέο τους σχολείο.

Ευχόμαστε στα παιδιά να έχουν μια καλή σχολική χρονιά και στους καθηγητές καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους και δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν», τονίζεται σε σχετική ενημέρωση.

Σχόλια