Date2

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024 08:08:40

rss

αναζήτηση

makripano

Στα μαχαίρια ο ΣΥΡΙΖΑ Μαρκοπούλου για τον υποψήφιο δήμαρχο του κόμματος στον συγκεκριμένο δήμο!



Αλλάξτε μέγεθος

dimarx markop

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν σε συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ Μαρκοπούλου με αφορμή τις υποψηφιότητες ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου του 2014.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε πριν από αρκετές μέρες σημαδεύτηκε από πλήθος αντιπαραθέσεων και διαρκείς αντεγλήσεις μεταξύ των μελών και παρά λίγο να υπάρξει σύρραξη αφού οι εκφράσεις ξέφυγαν από κάθε όριο κοσμιότητας.

Το αποτέλεσμα ήταν το θέμα του υποψήφιου δημάρχου να παραπεμφθεί στη νομαρχιακή του κόμματος η οποία συνεδρίασε στο Μενίδι όπου όμως ούτε εκεί βρέθηκε λύση και έτσι όλοι τώρα προσδοκούν την απόφαση των κεντρικών οργάνων του κόμματος.

Μάλιστα το θέμα είναι σε γνώση του ίδιου του γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα από τον οποίο αναμένουν όλοι την οριστική απόφαση.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το notioanatolika.gr η ένταση στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ Μαρκοπούλου ξεκίνησε όταν ξέσπασαν διαφωνίες για ενδεχόμενο υποψηφιότητας του παλαιού δημοτικού συμβούλου της παράταξης του Φώτη Μαγουλά, Νίκου Νικολάκη.

Την υποψηφιότητά του στήριξε το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Θεοδωράτου παρά το γεγονός ότι είχε ακουστεί το δικό της όνομα για τη δημαρχιακή υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρκόπουλο.

Η ίδια η κ. Θεοδωράτου, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του notioanatolika.gr – η οποία είναι και εκλεγμένο μέλος της ΚΠΕ του κόμματος- δεν επιθυμεί την εμπλοκή της στα τοπικά αυτοδιοικητικά δρώμενα προτιμώντας να διεκδικήσει ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Από την άλλη πλευρά, μια άλλη υποψηφιότητα, αυτή του οδοντίατρου Νίκου Φράγκου δεν φαίνεται να προχωρά αφού και ο ίδιος δεν επιθυμεί να συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές τουλάχιστον ως υποψήφιος δήμαρχος.

Η επιμονή όμως της κ. Θεοδωράτου στην υποψηφιότητα Νικολάκη πυροδότησε την ένταση η οποία δημιούργησε «πολεμικό» κλίμα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Μάλιστα έπεσε στο τραπέζι ακόμη και η πρόταση διαγραφής της κ. Θεοδωράτου παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται ως διαδικασία.

Όσο για την ένταση που υπήρξε στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ Μαρκοπούλου, αυτή είναι σε γνώση των κεντρικών οργάνων του κόμματος και αναμφισβήτητα έχει προκαλέσει προβληματισμό.

Υπάρχει μάλιστα το ενδεχόμενο η τελική πρόταση που θα έλθει από την Κουμουνδούρου να περιέχει το όνομα της παλιάς δημάρχου Υμηττού Μαρίας Καρρά.

Το όνομα του έμπειρου αυτοδιοικητικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως να εκτονώσει την τεταμένη κατάσταση που ακόμη επικρατεί στο Μαρκόπουλο αφού ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ έχει εισπράξει – έστω και εμμέσως - και την άρνηση του νυν ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου (είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό Μεθενίτη) Σπύρου Γέγου.

Σχόλια