Date2

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 06:51:52

rss

αναζήτηση

makripano

Εντατικές δράσεις πυροπροστασίας από τον δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης



Αλλάξτε μέγεθος

652db931b03434af33c6ed02458509c9 XL

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας με τον υψηλότερο βαθμό κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιών. Για το λόγο αυτό, ο δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης εντείνει τις δράσεις πυροπροστασίας και στις τρεις δημοτικές ενότητες, σύμφωνα με το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο που έχει καταρτίσει.

Ωστόσο, για την αποτελεσματική προστασία του πρασίνου από τις πυρκαγιές, είναι απαραίτητη η αυξημένη ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή όλων των πολιτών.

Η δημοτική αρχή υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες οικοπέδων την υποχρέωσή τους για τον καθαρισμό και την απομάκρυνση ξερών χόρτων από τις ιδιοκτησίες τους, ενώ όλοι οι δημότες οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι σε οποιοδήποτε κίνδυνο ανάφλεξης.

Σε περίπτωση έναρξης πυρκαγιάς, αλλά και για κάθε ύποπτη κίνηση που μπορεί να υποπέσει στην αντίληψή τους, παρακαλούνται να ειδοποιούν άμεσα τον δήμο και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στα εξής τηλέφωνα:

στο 199 με την Πυροσβεστική Υπηρεσία

στο 210 8960156 με το Κέντρο Ασύρματης Επικοινωνίας που δημιουργήθηκε από φέτος στο δήμο Βάρης – Βούλας για την υποστήριξη των ομάδων πυρασφάλειας και λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

«Στη δυσκολότερη περίοδο του καλοκαιριού, δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση και προσοχή, ώστε να διαφυλάξουμε όσα η φύση έχει χαρίσει στον τόπο μας», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Σχόλια