Date2

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024 16:46:00

rss

αναζήτηση

makripano

Μαρκόπουλο: Παρακρατούνται ΚΑΠ λόγω της οικονομικής κατάστασης του δήμου – Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο δ.σ.Αλλάξτε μέγεθος

 xamos markop

Το αυτονόητο δικαίωμα του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης «Μπορούμε Αλλιώς», Χρήστου Δρίτσα να ζητήσει τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Μαρκοπούλου από τη διοίκηση Αλλαγιάννη, προκάλεσε εντάσεις με αποτέλεσμα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Δρίτσας, «να ξεφύγει η κατάσταση».

Από αργά το βράδυ της Τετάρτης οπότε και ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πλήθος πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκαν στα όσα διημείφθησαν στο Σώμα, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τον τρόπο που «λειτούργησαν» στελέχη της συμπολίτευσης.

Στην κατάσταση αναφέρθηκε ο κ. Δρίτσας μιλώντας στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr και στην εκπομπή «Ανατολικά» με τον Κώστα Τσαπάκη, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «ήταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο διότι εδώ και μια εβδομάδα υπήρχαν δηλώσεις και αναρτήσεις στα social media από σύζυγο της αντιδημάρχου και από διάφορους υποστηρικτές του κ. Αλλαγιάννη που μιλούσαν για πάρτυ και για επίθεση στον πρώην πρόεδρο, δηλαδή σε μένα».

Παράλληλα, ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε στον δήμαρχο Μαρκοπούλου Κ. Αλλαγιάννη υποστηρίζοντας ότι όταν δέχεται κριτική αντιδρά με συγκεκριμένο τρόπο διότι «έχει παραμείνει σε μια μικροπολιτική τακτική, την οποία την είχε χρόνια. Δεν την έχει αποκτήσει τώρα».

Συμπλήρωσε δε πως παρότι έχει φτάσει τέλος Σεπτέμβρη δεν υπάρχει ψήφιση του σχεδίου προϋπολογισμού του 2023, και εξήγησε γιατί αυτό συνιστά πρόβλημα.

Εξίσου σημαντική όμως είναι η αποκάλυψη στην οποία προχώρησε και σύμφωνα με την οποία τα έξοδα του δήμου είναι κατά 16% περισσότερα από τα έσοδα, ξεπερνώντας έτσι το όριο του -5% που έχει θέσει το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ που ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα ο Δήμος Μαρκοπούλου να έχει μπει σε επιτήρηση και να παρακρατούνται οι ΚΑΠ που δικαιούται, δηλαδή η κρατική χρηματοδότηση.

Ο κ. Δρίτσας αναφέρθηκε και στα όσα του καταλόγισε ο κ. Αϊδινιώτης σχετικά με το κλείσιμο των λατομείων της Μερέντας, υπενθυμίζοντας ότι αυτό είχε συμβεί επί διοίκησης Μεθενίτη και είχε συμμετάσχει και ο ίδιος στην όλη προσπάθεια, ακόμη και με προσωπικό κόστος, προκειμένου να αποφευχθεί ένα περιβαλλοντικό έγκλημα.

Παρέμβαση Ζ. Γιαννάκη

Σημειώνεται ότι για όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαρκοπούλου την Τετάρτη, παρέμβαση έκανε και η υποψήφια δήμαρχος και πρ. αντιδήμαρχος, Ζωή Γιαννάκη επισημαίνοντας τα εξής:

«Την ημέρα που ο κ. Αλλαγιάννης απείχε σκοπίμως από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Την ημέρα που ο κ. Αλλαγιάννης σιώπησε σκοπίμως στο μεγάλο ζήτημα του "πάρκου κυκλικής οικονομίας" που επιχειρείται να χωροθετηθεί στα σύνορά μας με το δήμο Κρωπίας και Παιανίας. Αυτή την ημέρα επέλεξε να μετατρέψει το Δημοτικό Συμβούλιο σε αρένα πολιτικού κανιβαλισμού, απειλών και ύβρεων.

Μαζί βεβαίως με το διάσημο πρωτοπαλίκαρό του, κ. Αιδινιώτη, το ηθικό ανάστημα του οποίου έχει κριθεί τελεσίδικα.

Η τακτική ψευτοτσαμπουκά του κ. Αλλαγιάννη είναι προφανής: Όταν σιωπά εκεί που πρέπει να μιλήσει, χυδαιολογεί έναντι των πολιτικών του αντιπάλων.

Η κατάσταση στο Δήμο μας έχει πλέον ξεφύγει. Δεν είναι μόνο η ανυπαρξία έργου, οι ψεύτικες δεσμεύσεις, οι απευθείας αναθέσεις, η κακοδιοίκηση. Είναι κάτι περισσότερο.

Κάτι πιο βαθύ και πιο επικίνδυνο. Γιατί οι απειλές και οι εκβιασμοί, η χυδαιότητα και η δολοφονία χαρακτήρων είναι συμπεριφορές και πρακτικές εκτός δημοκρατικού τόξου.
Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να συζητήσουμε με όλους τους θεσμικούς φορείς και τους επικεφαλής των παρατάξεων, ώστε να απομονώσουμε αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο. Έχουμε χρέος να το κάνουμε. Πριν να είναι αργά!».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Χρήστου Δρίτσα στον planetwebradio.gr:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια