Date2

Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 14:13:34

rss

αναζήτηση

makripano

Δήμος Παιανίας: Αυστηρή κριτική Στάμου στον απολογισμό της διοίκησης Μάδη (Βίντεο)

Αλλάξτε μέγεθος

apologismos stamou

Σκληρότατη κριτική άσκησε ο τέως δήμαρχος Παιανίας, Σπύρος Στάμου στη διοίκηση Μάδη η οποία παρουσίασε τον διετή απολογισμό της σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Στάμου ξεκίνησε την ομιλία του με μια δριμύτατη απάντηση στα όσα του έχει καταμαρτυρήσει η διοίκηση Μάδη ότι δηλαδή παρέλαβε τον Δήμο Παιανίας με το χρέος των 9.500.000, υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά στοιχεία του δήμου, δηλαδή τις εκθέσεις τριμήνων, ο κ. Μάδης παρέλαβε τον δήμο με οφειλές 340.000, ενώ μετά το 2019 που ανέλαβε τη διοίκηση πρόσθεσε μόνος του στις εκθέσεις το υποτιθέμενο – όπως το χαρακτήρισε ο τ. δήμαρχος - χρέος του δήμου προς τον Αερολιμένα, παρά το γεγονός, όπως πρόσθεσε, ότι δεν υφίσταται το χρέος αυτό, συν το ότι το ποσό των 8.863.883,96 ευρώ που διεκδικεί ο Αερολιμένας έχει ήδη συμψηφιστεί από το υπουργείο Οικονομικών από το 2015.

«Ο κ. Μάδης έχει προβεί σε μια αυθαίρετη πράξη, συνυπολογίζοντας τα 8.863.883,96, που δεν αποτελούν καν χρέος, στο συνολικό ποσό των οφειλών του δήμου, κάνοντας δημαγωγία και παραπληροφορώντας την κοινή γνώμη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στάμου.

Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο τ. δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στον πραγματικό απολογισμό του νυν δημάρχου, λέγοντας πως ο κ. Μάδης, στα δύο χρόνια θητείας, έχει υιοθετήσει ως επίσημη πολιτική του την κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος και την άνευ όρων παράδοση του δήμου στις βουλές και στις ορέξεις των μεγάλων επιχειρήσεων, όπως ο Αερολιμένας και άλλες.

Μάλιστα, ο κ. Στάμου κατέκρινε εντονότατα με ευθεία αναφορά, την απαράδεκτη , όπως την αποκάλεσε, τακτική που εντεταλμένα έχει επιδοθεί ο κ. Μάδης των εξωδικαστικών συμβιβασμών με εταιρείες που διεκδικούν χρήματα από τον δήμο, αποδυναμώνοντας εξαιρετικά το δημοτικό ταμείο σε βάρος της ανάπτυξης του τόπου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Στάμου, από τον Σεπτέμβριο του 2019, στο ξεκίνημα της θητείας του κ. Μάδη, μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021, ο δήμος έδωσε σε απευθείας αναθέσεις, το αστρονομικό ποσό των 2.000.000 ευρώ.

Επιπροσθέτως δε κατήγγειλε ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων αυτών δόθηκαν για εργασίες και παροχές σε επαγγελματίες εκτός δήμου. «Ο κ. Μάδης το ίδιο διάστημα κατασπατάλησε άλλες 700.000 ευρώ σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς με διάφορες εταιρίες στην επικράτεια του δήμου».

«Όχι μόνο δεν έγινε κανένα έργο ουσίας, αλλά ο απολογισμός της δημοτικής αρχής ήταν μια εκτεταμένη αφήγηση των τυπικών εργασιών του Δήμου, που αφορούν την καθημερινότητα, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ουσιαστικό έργο μιας δημοτικής αρχής», τόνισε επανειλημμένα και με έμφαση ο κ. Στάμου.

Ιδιαίτερα σοβαρή ήταν η αποκάλυψη του τ. δημάρχου σύμφωνα με την οποία η διοίκηση Μάδη όχι μόνο δεν απορρόφησε τις χρηματοδοτήσεις των επτά εκατομμυρίων ευρώ που ο κ. Στάμου εξασφάλισε επί θητείας του για κοινωφελή έργα, αλλά έχασε και τη χρηματοδότηση μισού εκατομμυρίου ευρώ που είχε εγκριθεί από την Περιφέρεια για ασφαλτοστρώσεις, «από αδυναμία και έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε για να συμπληρώσει ότι αυτό «πρωτοφανές δείγμα σε πανελλήνια κλίμακα, καθώς κανένας σύγχρονος δήμος, δεν έχει χάσει ποτέ ζωτικές χρηματοδοτήσεις».

Παρακολουθείστε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη την τοποθέτηση του κ. Στάμου στην πρόσφατη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιανίας:

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια