Date2

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 18:06:22

rss

αναζήτηση

makripano

Δήμος Παιανίας: Κανένα ίχνος του κλεμμένου JCB – Υπήρξε και άλλη κλοπή από τον ίδιο χώρο!

Αλλάξτε μέγεθος

jcb andreou

Ένδεκα ολόκληρες ημέρες μετά τη... μυστηριώδη κλοπή του μηχανήματος, φορτωτή – εκσκαφέα, JCB από τον όρχο οχημάτων του Δήμου Παιανίας και ακόμη δεν υπάρχει κανένα ίχνος παρά τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ και ο Δήμος Παιανίας δεν έχει προβεί σε καμία άλλη ανακοίνωση, πέραν αυτής που εξέδωσε με χαρακτηριστική καθυστέρηση – τρία ολόκληρα εικοσιτετράωρα μετά το συμβάν –, προκειμένου να διαφωτίσει για τις συνθήκες της θρασύτατης κλοπής.

Μάλιστα δια στόματος συμβούλων του δημάρχου Ισ. Μάδη, εγκαλέστηκε και το notioanatolika.gr για το γεγονός ότι δημοσιοποίησε τον χρόνο κλοπής σαν να επρόκειτο για επτασφράγιστο μυστικό των ερευνών.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του τ. δημάρχου Σπύρου Στάμου, Δημήτρης Ανδρέου επανήλθε στο θέμα με μια λεπτομερή ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία επιρρίπτει ευθύνες στον δήμαρχο Παιανίας για την προστασία της δημοτικής περιουσίας.

Παράλληλα, αποκαλύπτει ότι η κλοπή του θηριώδους μηχανήματος είναι το δεύτερο κρούσμα κλοπής από τις εγκαταστάσεις του Δήμου Παιανίας αφού «από τις αρχές του Νοεμβρίου του 2019 “χάθηκε” επίσης ένα μεγάλο τμήμα μιας υπερκατασκευής ενός απορριμματοφόρου, που μετατράπηκε σε πλυντήριο, για την οποία η Δημοτική Αρχή “ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ”, αλλά και ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ στην συνέχεια να πάρει μέτρα φύλαξης και προστασίας του χώρου!».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Ανδρέου έχει ως εξής: «Ο κ. Μάδης σε ρόλο “παρατηρητή” των εξελίξεων, ανήρτησε μέσα από την ¨επίσημη¨ σελίδα ενημέρωσης του Δήμου Παιανίας, μια λιτή ανακοίνωση, στην οποία απλώς περιέγραφε το “θλιβερό” γεγονός, όπως ο ίδιος χαρακτήρισε, της κλοπής ενός φορτωτή-εκσκαφέα JCB από τον όρχο οχημάτων.

Στην ανακοίνωσή του, μας δήλωσε πως η πράξη της κλοπής αυτής έχει αντίκτυπο, ως δημοτική περιουσία, στους δημότες, ξεχνώντας να αναφέρει ποιος έχει τον ρόλο και την ευθύνη της προστασίας της Δημοτικής περιουσίας!

Είναι σαφές, ότι προκύπτουν πολιτικές και διοικητικές ευθύνες από την απώλεια του μηχανήματος, οι οποίες αφορούν στην έλλειψη και παράλειψη μέτρων φύλαξης και ασφάλειας του χώρου του όρχου αλλά και των οχημάτων.

Η απώλεια του συγκεκριμένου JCB, θα επιβαρύνει τον προυπολογισμό του Δήμου μας, άρα τους συνδημότες μας, με ποσό αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ από την αντικατάστασή του. (περίπου 100.000 ευρώ).

Πρόκειται για την δεύτερη απώλεια, καθώς από τις αρχές του Νοεμβρίου του 2019 “χάθηκε” επίσης ένα μεγάλο τμήμα μιας υπερκατασκευής ενός απορριμματοφόρου, που μετατράπηκε σε πλυντήριο, για την οποία η Δημοτική Αρχή “ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ”, αλλά και ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ στην συνέχεια να πάρει μέτρα φύλαξης και προστασίας του χώρου!

Να σημειωθεί ότι η δημιουργία του όρχου των οχημάτων, είναι έργο της διοίκησης του κ. Στάμου, η οποία φρόντιζε ως όφειλε, την ασφάλεια του χώρου και των οχημάτων του.

Κ. Μάδη, έχετε την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλεια και την φύλαξη του όρχου των οχημάτων του Δήμου μας. Τα επιχειρήματα που διοχετεύετε μέσω αναρτήσεων συνεργατών σας, ότι δεν υπήρχε προϋπολογισμός ώστε να διασφαλίσετε την φύλαξη του χώρου, είναι ΑΣΤΕΙΑ!

Προϋπολογισμό του 2020, είχατε εγκεκριμένο από τον Μάρτιο, στον οποίο δεν είχατε προβλέψει πίστωση για την φύλαξη του όρχου, ούτε και το κάνατε στις δύο αναμορφώσεις που ακολούθησαν.

Το 2019 πάλι δεν προβλέψατε αντίστοιχη πίστωση στην αναμόρφωση που κάνατε.

Πέρα από αυτό όπως γνωρίζετε, υπάρχει και η διαδικασία της ανάθεσης με την μορφή του κατεπείγοντος.

Τη διαδικασία αυτή εξάλλου, την έχετε χρησιμοποιήσει αφειδώς σε άλλες άσκοπες και αχρείαστες περιπτώσεις!

Φέρατε τώρα, στην 3η αναμόρφωση, πίστωση που περιγράφεται πρόχειρα ως "…φύλαξη Δημοτικών κτηρίων (Covid-19)…”! Είναι ο όρχος κτήριο του Δήμου, ή έχει σχέση με τον Covid-19;;; Θα μπορέσετε να προχωρήσετε σε ανάθεση φύλαξης του όρχου με την περιγραφή αυτή, στον αντίστοιχο κωδικό; Φοβάμαι πως όχι!

Κ. Μάδη, λόγω της αρμοδιότητάς σας, έχετε την πολιτική ευθύνη για την απώλεια-κλοπή του οχήματος, την οποία και ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ!!!

Αρμοδιότητα και πολύ περισσότερο εξουσία, σημαίνει ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.

Διαφορετικά μια Δημοτική Αρχή δεν ασκεί διοίκηση, αλλα βρίσκεται σε αυτή ως απλός θεατής…».

andreou

Σχόλια