Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 21:03:55

rss

αναζήτηση

makripano

Σοβαρό πρόβλημα στην πόντιση του αγωγού της Χαμολιάς – Η παραδοχή της Περιφέρειας (Συνέντευξη)



Αλλάξτε μέγεθος

agogos xamolia vlavi

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του υποθαλάσσιου αγωγού της Χαμολιάς όπου θα καταλήγει το παραγόμενο αποτέλεσμα από τον καθαρισμό των λυμάτων στο ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου.

Τα προβλήματα αυτά επιβεβαίωσε μιλώντας στο διαδικτυακό ραδιόφωνο planetwebradio.gr και στην εκπομπή «Ανατολικά» με τον Κώστα Τσαπάκη, διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής, Αλέξανδρος Καλογερόπουλος.

Μάλιστα, επιπροσθέτως, ο κ. Καλογερόπουλος αναφέρθηκε και στη συνολικότερη καθυστέρηση πόντισης του αγωγού η οποία οφειλόταν και σε γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες, εξαιτίας ενός νομοθετικού κενού (για το οποίο μίλησε λεπτομερώς), οι οποίες παρουσιάστηκαν στη διάρκεια εξέλιξης του έργου.

Τα προβλήματα στην τοποθέτηση αλλά και τα γραφειοκρατικά προσκόμματα ήταν οι αιτίες που δεν ξεκίνησε μέσα στον Αύγουστο η δοκιμαστική λειτουργία του ΚΕΛ, κάτι το οποίο, όπως διαβεβαίωσε ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας θα συμβεί το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο.

Πάντως ο κ. Καλογερόπουλος απάντησε και στο κρίσιμο ερώτημα του κατά πόσο είναι δυνατόν να υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία του αγωγού εφόσον υπήρξε πρόβλημα και στην εγκατάστασή του.

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί και στο γεγονός ότι το παραγόμενο αποτέλεσμα από τον καθαρισμό των λυμάτων θα χρησιμοποιηθεί για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντας του κάμπου των Μεσογείων ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη του διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής, Αλέξανδρου Καλογερόπουλου στον planetwebradaio.gr:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια