Δερμάϊος: Γιατί πρέπει να προσέχουμε τις διαφοροποιήσεις στο δέρμα μας (Συνέντευξη Δερματολόγου Ελ. Σπυρίδωνος)
- Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022 19:55
Τις σοβαρές συνέπειες που μπορεί να έχει η απροσεξία μας σε διαφοροποιήσεις στο δέρμα μας, επεσήμανε σε συνέντευξή της στον planetwebradio.gr η δερματολόγος - αφροδισιολόγος, Έλενα Σπυρίδωνος.
Μιλώντας στην εκπομπή «Ανατολικά» και στον Κώστα Τσαπάκη, η κα Σπυρίδωνος αναφέρθηκε στην εξαιρετική πρωτοβουλία της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας με την οποία προτρέπονται όλοι ανεξαιρέτως να ελέγχουν το δέρμα τους για αλλαγές σε υπάρχουσες ελιές ή για ύποπτες βλάβες.
Εξήγησε δε γιατί μία επίσκεψη σε έναν δερματολόγο είναι απαραίτητη προκειμένου να χαρτογραφηθούν οι σπίλοι και να πραγματοποιηθεί εκτενής έλεγχος.
Η διακεκριμένη ιατρός τόνισε ότι η διαρκής έκθεση στον ήλιο κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες (από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα) μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία του δέρματός μας σε σοβαρό αντίκτυπο σε όλο τον οργανισμό μας.
Έδωσε δε ιδιαίτερη έμφαση στην προφύλαξη των παιδιών κάθε ηλικίας τα οποία εάν υποστούν ηλιακά εγκαύματα διόλου απίθανο να βρεθούν προς απροόπτων υγείας σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Ακούστε παρακάτω την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη της κας Έλενας Σπυρίδωνος στον planetwebradio.gr:
Ακολουθήστε μας και στο twitter!
Σχόλια