Date2

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 08:46:48

rss

αναζήτηση

makripano

Εγκληματική ομάδα «ευπαθών πολιτών» με όφελος μισού εκατομμυρίου ευρώ από κλοπές και ληστείες στην Ανατ. Αττική

Αλλάξτε μέγεθος

speira anatattiki

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες εννέα ατόμων, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές από σπίτια στην Ανατολική Αττική και η οποία εξαρθρώθηκε στις 8 Απριλίου από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές του Ασπροπύργου και των Άνω Λιοσίων.

Την επιχείρηση συνέδραμαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ.) και της Υποδιεύθυνσης Επιχειρησιακών Δράσεων Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής.

Έτσι επισφραγίστηκε πολύμηνη έρευνα του Τ.Α. Κηφισιάς, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2020, είχαν συστήσει και ενταχθεί στη συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα.

Η εγκληματική ομάδα διακρινόταν για την υποδομή και την διαρκή δράση της, με τα μέλη της να ακολουθούν κανόνες ιεραρχίας και να ενεργούν με διακριτούς ρόλους (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι, κατοπτεύοντες, οδηγοί οχημάτων), έχοντας σχεδόν καθημερινή επαφή μεταξύ τους.

Οι αρχηγοί της σπείρας ήταν αδέλφια και μάλιστα είχαν και την ευθύνη του επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Ως προς τον τρόπο δράσης, πρωινές και μεσημβρινές κυρίως ώρες, κινούντον με τα «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα, σε ομάδες τουλάχιστον 3 ατόμων, προκειμένου να κατοπτεύσουν σπίτια - υποψήφιους στόχους.

Κατόπιν, αφού διαπίστωναν την απουσία των ενοίκων και παρακάμπτοντας τυχόν μέτρα ασφαλείας, παραβίαζαν με τη χρήση ειδικών διαρρηκτικών εργαλείων, κύριες εισόδους, μπαλκονόπορτες ή παράθυρα και εισέρχονταν σε αυτά.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, αν δεν μπορούσαν να εισβάλουν από σημεία του ισογείου σκαρφάλωναν και στον πρώτο όροφο.

Στη συνέχεια ερευνούσαν επισταμένα όλους τους χώρους και άρπαζαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας.

Σε περιπτώσεις που τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εισέβαλαν στα σπίτια και διαπίστωναν την ύπαρξη ενοίκων, τους απειλούσαν είτε λεκτικά είτε με τη χρήση αντικειμένων, τους ακινητοποιούσαν και ολοκλήρωναν την εγκληματική τους δράση.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις, απασχολούσαν τους ενοίκους στους εξωτερικούς χώρους των σπιτιών τους και παράλληλα συνεργοί τους εισέρχονταν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί σε αυτά και άρπαζαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα τιμαλφή.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της ομάδας έχουν διαπράξει συνολικά 43 κλοπές και 4 ληστείες σε διάφορες περιοχές της Ανατολικής Αττικής αποκομίζοντας περιουσιακό όφελος που υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες είναι οι εξής:

1. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης του Βασιλείου και της Λουκίας, γεννημένος την 26-10-1980 στην Αθήνα,

1mixalopoulos

2. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης-Γρηγόριος του Βασιλείου και της Λουκίας, γεννημένος 14-12-1975 στην Αθήνα,

2mixalopoulos
3. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ Ιωάννης του Δημητρίου και της Σεβαστής, γεννημένος την 7-8-1979 στην Αθήνα,

3karaxalios
4. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Μιχαήλ του Ιωάννη και της Σωτηρίας, γεννημένος την 27-7-1969 στην Αθήνα,

4mixalopoulos

5. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ Παναγιώτης αγνώστου πατρός και της Ειρήνης, γεννημένος την 15-1-1998 στην Αθήνα,

5karaxalios

6. ΙΣΜΑΗΛ Παναγιώτης του Αθανασίου και της Κωνσταντίνας, γεννημένος την 7-6-1997 στο Αγρίνιο,

6ismail

7. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Λάμπρος του Δημητρίου και της Ελένης, γεννημένος την 27-6-1999 στην Αθήνα,

7mixalopoulos

8. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος του Κωνσταντίνου και της Βασιλικής, γεννημένος την 5-6-1988 στη Θήβα.

8theodoropoulos

Επίσης αναζητείται ο ΝΙΚΗΤΑΣ Εμμανουήλ-Ιωάννη του Γεωργίου και της Βασιλικής, γεννημένος την 4-4-2001 στη Λαμία.

9nikitas

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια