Date2

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 09:53:38

rss

αναζήτηση

makripano

Όμηροι της αδιαφορίας ΚΤΕΛ και Αντιπεριφέρειας Ανατ. Αττικής οι μαθητές του ΕΠΑΛ Λαυρίου

Αλλάξτε μέγεθος

epal lavrio

Έναν απίστευτο Γολγοθά ανεβαίνουν από την έναρξη του σχολικού έτους (2020 – 2021) 159 μαθητές του ΕΠΑΛ Λαυρίου για τους οποίους αποτελεί σκληρή δοκιμασία η πρόσβασή τους στο σχολείο.

Παρά της επανειλημμένες προσπάθειες τόσο της Διεύθυνσης του ΕΠΑΛ όσο και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τα παιδιά αυτά, τα οποία προέρχονται από τις περιοχές του Μαρκοπούλου, του Πόρτο Ράφτη, των Καλυβίων, του Κουβαρά και αρκετών οικισμών της Κερατέας και άλλων περιοχών (Πλάκα, Πόρτο Εννιά, Σάκα, Σπηλαζέζα, Χαμολιά, Χάρβαλο Βγέθι, Δασκαλειό) βιώνουν ακόμη και τον αποκλεισμό από τα μαθήματά τους αφού κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν μπορεί να δώσει λύση ώστε να μετακινούνται απρόσκοπτα προς και από το σχολείο τους.

Το αποτέλεσμα είναι να επιστρατεύονται σε καθημερινή βάση γονείς και συγγενείς για να τα μεταφέρουν στο Λαύριο.

Και αυτή είναι η... καλή πλευρά της περιπέτειάς τους αφού διαφορετικά θα πρέπει να φτάνουν στο σχολείο τους στις 7.30 το πρωί (αφού βέβαια έχουν ξυπνήσει από τις 5 για να πάρουν το λεωφορείο που ξεκινά στις 6.45 από το Μαρκόπουλο) και να περιμένουν μέχρι τις 8.10 (40 ολόκληρα λεπτά πολλές φορές υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες) οπότε και αρχίζει το μάθημά τους.

Παρόμοια δοκιμασία όμως τα περιμένει και μετά το σχόλασμα το οποίο είναι γύρω στις 2.10 το μεσημέρι αφού το λεωφορείο προς τα σπίτια τους ξεκινά από Λαύριο στις 4 το απόγευμα και εάν δεν μετακινηθούν και πάλι με γονείς και συγγενείς, χάνουν πολύτιμο χρόνο από τη μελέτη και τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους.

Το θέμα είχε τεθεί από τη Διεύθυνση του ΕΠΑΛ και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων από τις αρχές της σχολικής χρονιά και παρά το γεγονός ότι μεσολάβησαν πέντε περίπου μήνες που τα σχολεία – λόγω των μέτρων της πανδημίας – ήταν κλειστά ουδείς αρμόδιος δεν φιλοτιμήθηκε να λύσει το πρόβλημα.

Έτσι από τη Δευτέρα 12 Απριλίου που τα μαθήματα επαναλήφθηκαν ο Γολγοθάς τους ξανάρχισε.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 13/4 μετά από προσωπικές ενέργειες του διευθυντή του ΕΠΑΛ, Μιχάλη Αραμπατζή ευαρεστήθηκε τελικά η ΚΤΕΛ Αττικής Α.Ε. να δρομολογήσει ένα λεωφορείο για τα παιδιά της Κερατέας, τα οποία όμως είναι 61 ενώ το λεωφορείο έχει 50 θέσεις.

Έτσι 11 από τα παιδιά αυτά πηγαινοέρχονται στο σχολείο τους όρθια με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τη σωματική ακεραιότητά τους.

Το θέμα έχει τεθεί επανειλημμένα ακόμη και στον ίδιο τον αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής, Θανάση Αυγερινό και η μοναδική ενέργεια που έχει γίνει είναι μια... παρακλητική επιστολή της αρμόδιας υπηρεσίας της αντιπεριφέρειας προς την ΚΤΕΛ Αττικής ΑΕ, να λάβει μέτρα ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Η αδιαφορία των εμπλεκομένων είναι εξοργιστική αφού δείχνουν να μην λαμβάνουν υπόψη τους ακόμη και τις συμβατικές υποχρεώσεις τους στο όλο θέμα και βέβαια παιδιά 15, 16 και 17 ετών βιώνουν απίστευτες δοκιμασίες για το πλέον απλό, θεωρητικά τουλάχιστον, το δικαίωμά τους στη μόρφωση.

Και βέβαια δεν αποτελεί δικαιολογία αυτή που προβάλει η ΚΤΕΛ Αττικής ΑΕ για μείωση των δρομολογίων λόγω της πανδημίας αφού δεν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιου είδους «εκπτώσεις» σε παιδιά που πασχίζουν να αποκτήσουν εφόδια για το μέλλον τους.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια