Date2

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021 13:12:15

rss

αναζήτηση

makripano

Δεν «παγώνει» αλλά ξεπαγώνει το έργο της αποχέτευσης στην κοινοτική ενότητα Πικερμίου μετά την απόφαση του ΣτΕ!

Αλλάξτε μέγεθος

pikermi apoxetefsi

Καμία ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει στους κατοίκους του Πικερμίου, του Ντράφι, του Αγ. Σπυρίδωνος και της Διώνης σχετικά με την πορεία του έργου της κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης στη δημοτική ενότητα του Πικερμίου, μετά τα όσα δημοσιοποιήθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Και βέβαια το έργο δεν «παγώνει» αλλά ουσιαστικά ξεπαγώνει και πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία για να αναλάβει και επισήμως ως ανάδοχος του έργου η ΕΡΤΕΚΑ, κάτι το οποίο είχε μπλοκάρει η δεύτερη υποψήφια για την αναδοχή του ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της σχετικής είδησης, ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς επικοινώνησε με τον αναπληρωτή διευθύνοντας σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, Αναστάσιο Τόσιο με τον οποίο συζήτησε λεπτομερώς τη νέα αυτή εξέλιξη και προέκυψε σαφώς ότι η αποδοχή από την Επιστολή Αναστολών του Δ' Τμήματος του ΣτΕ της αίτησης της εταιρείας ΕΚΤΕΡ κατά της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) μόνον ως θετική έκβαση για την πορεία του έργου μπορεί να εκληφθεί.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο notioanatolika.gr ο κ. Μπουρνούς «μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για τα δίκτυα αποχέτευσης ολόκληρης της δημοτικής κοινότητας Πικερμίου, στην ουσία ξεμπλοκάρεται η διαγωνιστική διαδικασία διότι ήρθη η απόφαση της ΑΕΠΠ που είχε κάνει κατά ένα μέρος δεκτή την προσφυγή της ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Τις επόμενες ημέρες και αφού καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ, θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ ώστε να σταλεί η σύμβαση με την ΕΚΤΕΡ στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την αναγκαία γνωμοδότηση και εφόσον όλα κριθούν νομότυπα η ΕΚΕΡ θα εγκατασταθεί και επισήμως ως ανάδοχος του έργου».

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία αναδείχτηκε ανάδοχος του έργου στις αρχές Νοεμβρίου του 2020 αφού επικράτησε στη διαγωνιστική διαδικασία δίνοντας έκπτωση 52,64%.

Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 42,4 εκατομμύρια ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 34,2 εκατομμύρια ευρώ). Η δημοπράτηση είχε πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου ενώ η αποσφράγιση των προσφορών έγινε στις 31 του ίδιου μήνα.

Η διάρκεια του έργου ορίστηκε σε 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης όμως τα κωλύματα που τίθενται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία μάλλον δεν θα επιτρέψουν την ολοκλήρωσή του το 2024 αλλά το 2026.

Η ταυτότητα του έργου

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή των έργων αποχέτευσης ακαθάρτων (κύριων και δευτερευόντων αγωγών βαρύτητας, των απαιτούμενων φρεατίων επίσκεψης, συμβολής ή/και πτώσης στις περιοχές των οικισμών Πικερμίου, Ντράφι και Αγίου Σπυρίδωνα, Διώνης του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, του κεντρικού συλλεκτηρίου Πικερμίου, ο οποίος οδηγεί τα λύματα των παραπάνω περιοχών στον προβλεπόμενο Δυτικό Αγωγό – Δ (βασικός συλλεκτήρας βορείων Μεσογείων, που θα κατασκευαστεί από άλλη εργολαβία) και εν συνεχεία, στο προβλεπόμενο Κ.Ε.Λ. Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας, καθώς και των 5 αντλιοστασίων ακαθάρτων (4 αντλιοστάσια κατάθλιψης και 1 αντλιοστάσιο ανύψωσης, με τον απαιτούμενο Η/Μ εξοπλισμό και τους αντίστοιχους δίδυμους καταθλιπτικούς αγωγούς), στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα, Διώνης.

Επιπλέον, στο έργο περιλαμβάνεται και η κατασκευή των εξωτερικών διακλαδώσεων, για τη σύνδεση των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια