Date2

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 00:27:48

rss

αναζήτηση

makripano

Γιώργος Αλεξίου: Δυσαναπλήρωτο κενό στην κοινωνία του Κορωπίου αφήνει ο θάνατός τουΑλλάξτε μέγεθος

koropi aleksiou

Μία προσωπικότητα που σημάδεψε τη νεότερη ιστορία σε πολλούς τομείς, του Κορωπίου έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου.

Ο Γιώργος Αλεξίου, γέννημα θρέμμα της πόλης απεβίωσε μετά από άνιση μάχη με την επάρατο νόσο αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην τοπική κοινωνία και βυθυίζοντυας στο πένθος όλη την πόλη.

Δικαίως θεωρείται ως ένας από τους πρωτεργάτες της αθλητικής ζωής της πόλης ενώ η προσφορά του ήταν ιδιαίτερα σημαντική και στον τομέα της ιστορικής παράδοσης του Δήμου Κρωπίας.

Σε σχετική δήλωσή του ο δήμαρχος Κρωπίας αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα μάθαμε το δυσάρεστο νέο για την μεγάλη απώλεια. Mε οδύνη αποχωριζόμαστε σήμερα από την επίγεια ζωή έναν σεμνό εργάτη της Ελληνικής, Ιστορικής και Αθλητικής Παράδοσης του Δήμου Κρωπίας, τον Γιώργο Αλεξίου.

Μας συνδέουν χρόνιοι δεσμοί φιλίας και αλληλοσεβασμού από όλες τις θέσεις, επαγγελματικής, κοινωνικής, αθλητικής, ιστορικής-πολιτιστικής δράσης που υπηρέτησε.

Ο Γιώργος, ένας ακούραστος σκαπανέας της αθλητικής παράδοσης του Κορωπίου, της διατήρησης της ιστορίας του Κορωπίου, της Ελλάδας, της Ορθόδοξης εκκλησιαστικής παράδοσης «θήτευσε» κοντά σε επαγγελματικούς και αθλητικούς συλλόγους (επι χρόνια μέλος και ταμίας στην Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων και στο Γυμναστικό Σύλλογο) σε ιστοριοδίφες και λαογράφους του τόπου μας.

Κατέγραφε ακούραστα και συνέλεγε σπάνιο φωτογραφικό και άλλο ιστορικό υλικό προσώπων, γεγονότων και τα μετέφερε στο ιστολόγιο «Το Κορωπί» μαζί με την Σόφη Ντούνη (συνδιαχειρίστρια- συνιδρύτρια).

Ήξερε όλη τη βιβλιογραφία για το Κορωπί και τις ερευνητικές προσπάθειες όσων άξιων συμπατριωτών μας ασχολήθηκαν με τις προσπάθειες για την ανάδειξη της πόλης μας ως Μαρτυρικής.

Ο Θεός να τον αναπαύσει και να τον τοποθετήσει στη σωστή πλευρά της Ουράνιας Σωτηρίας. Το Κορωπί , οι συγγενείς και οι φίλοι σου θα σε πενθήσουν όπως αρμόζει.

Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε το έργο σου στο νέο Σπίτι της Παράδοσης μας, το παραδοσιακό Μεσογείτικο Καμαρόσπιτο του κέντρου της πόλης που πως και πως περίμενες να λειτουργήσει για να βοηθήσεις εθελοντικά με το υλικό σου και τις ιδέες σου. Καλό Παράδεισο Γιώργο! Δεν Ξεχνάμε την Προσφορά σου!».

Δήλωση όμως για τον πρόωρο χαμό του Γιώργου Αλεξίου («έφυγε» σε ηλικία μόλις 61 ετών) έκανε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε», Διονύσης Κερασιώτης:

«Τον Γιώργο Αλεξίου τον γνώριζα από τις αρχές της δεκαετίας του '80 ως αθλητής στα παιδικά τμήματα καλαθοσφαίρισης του Γυμναστικού Συλλόγου Κορωπίου.

Τότε που μαζί και με άλλους παράγοντες της εποχής αυτής αφιέρωναν ανιδιοτελώς πολύ χρόνο και κόπο για να μας μεταφέρουν και συνοδεύουν σε όλη την Αττική για αγώνες και προπονήσεις.

Σε ευχαριστούμε Γιώργο για τα όσα προσέφερες στα δρώμενα της πόλης μας.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους σου και στον Γυμναστικό Σύλλογο Κορωπίου. Καλό ταξίδι».

Η νεκρώσιμη ακολουθία του εκλιπόντος θα τελεστεί την Πέμπτη (14/9) στον Ναό Αναλήψεως Κορωπίου και ώρα 16.30.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια