Date2

Τρίτη, 1 Ιουλίου 2025 02:25:07

rss

αναζήτηση

makripano

Περίσσευμα ψυχής και αλληλεγγύης από διακεκριμένες γυναίκες στην ΕΓΝΥΑ Λαγονησίου



Αλλάξτε μέγεθος

egnya ginaikes

Στο πλευρό μιας δομής που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλές ανάλογες σε όλη την Ελλάδα βρέθηκαν δεκάδες γυναίκες που έχουν σημαδέψει με την παρουσία και την προσφορά τους τα κοινωνικά δρώμενα.

Η Βανίτα Σωφρόνη έχοντας στο πλευρό της την Κατερίνα Νικολοβγένη – Σταθούλη και την ιατρό-βιοπαθολόγο και επίκουρη καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Μαρία Καντζανού, παρέδωσαν στην Ε.Γ.Ν.Υ.Α. Λαγονησίου το χρηματικό ποσό αλλά και μεγάλο αριθμό τροφίμων που συγκέντρωσαν μετά από εκδήλωση που είχαν πραγματοποιήσει στις 8 Μαρτίου 2020 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Η καθυστέρηση οφείλεται στις συνέπειες της πανδημίας όμως οι γυναίκες δεν ξέχασαν και επισκέφθηκαν τη Στέγη της ΕΓΝΥΑ όπου τις υποδέχθηκε η διευθύντρια της δομής Καλλιόπη Χατζησταύρου.

«Δεν είναι μόνον ένα ανθρώπινο χρέος, είναι μια συλλογική ευθύνη για να υπάρχουμε και να συνυπάρχουμε με ανθρωπιά», ανέφερε σχετικά η κα Σωφρόνη ενώ η κα Χατζησταύρου από την πλευρά της εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της για την πρωτοβουλία και απευθυνόμενη προς τις τρεις κυρίες που την επισκέφθηκαν τόνισε: «Η χαρά μου είναι ιδιαίτερη που σας συνάντησα, που συνομιλήσαμε και που δείξατε έμπρακτο ενδιαφέρον για τα παιδιά μας και για το πως μπορούμε μαζί να τους προσφέρουμε κάτι παραπάνω! Ανυπομονούμε να σας υποδεχτούμε ξανά».

Στην εκδήλωση που είχε διοργανωθεί με πρωτοβουλία της κας Νικολοβγένη – Σταθούλη είχε μιλήσει η επίκουρη καθηγήτρια, Μαρία Καντζανού αποσπώντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια για την επιστημοσύνη της και τον τρόπο που είχε παρουσιάσει σοβαρά θέματα που απασχολούν από ιατρικής πλευράς το σύνολο της κοινωνίας.

Η κα Σωφρόνη ήταν εκείνη που είχε προτείνει τα χρήματα που θα συλλέγονταν να παραδοθούν στην ΕΓΝΥΑ, κάτι τελικώς που έγινε πράξη το πρωί του περασμένου Σαββάτου (23/1/2021).

Σχόλια