Date2

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2022 21:49:13

rss

αναζήτηση

makripano

Τουριστικό πόρταλ Αττικής: Απάντησε η εταιρεία, όχι η Περιφέρεια!Αλλάξτε μέγεθος

portal apantisi

Απολαύστε ΔΩΡΕΑΝ ένα μοναδικό τριήμερο στην Σαντορίνη με πληρωμένα ΚΑΙ τα ακτοπλοϊκά εισητήρια. Μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ

Με μία ευγενική, ομολογουμένως, επιστολή ο γενικός διευθυντής και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της εταιρείας η οποία, μάλλον, έχει αναλάβει τη δημιουργία και τον εμπλουτισμό της τουριστικής ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής, Απόστολος Γεραλής, προσπαθεί να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν – και τις οποίες αποκάλυψε το notioanatolika.gr - από τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται σε αυτήν τα Μεσόγεια.

Στην επιστολή του ο κ. Γεραλής επισημαίνει: «Σας ευχαριστούμε για την επισήμανση και την αναφορά του εγχειρήματος της Περιφέρειας Αττικής στο ιστολόγιό σας. Σε συνέχεια των σχολίων σας σχετικά με το portal της Περιφέρειας Αττικής και την έλλειψη περιεχομένου σχετικού με τα όμορφα σημεία της Νοτιοανατολικής Αττικής, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι ακόλουθοι σύνδεσμοι αφορούν πληροφορίες και υλικό που είναι ήδη διαθέσιμα στο portal της Περιφέρειας Αττικής...».

Ο κ. Γεραλής επισυνάπτει συνδέσμους (links) για το Αρχαίο Θέατρο Θορικού, το Λαύριο, την παραλία Κακιά θάλασσα, τις παραλίες Πόρτο Ράφτη καθώς και ένα βίντεο για την... Αθηναϊκή Ριβιέρα, διάρκειας ενός λεπτού. «Συνεπώς, η Νοτιοανατολική Αττική, μια εκτενής περιοχή με σημεία που πρέπει να επισκεφτούν οι ξένοι τουρίστες σαφώς και έχει τη δική της ξεχωριστή θέση στην όλη προσπάθεια», υπογραμμίζει στην ίδια επιστολή του ο κ. Γεραλής.

Και η επιστολή του εκπροσώπου της εταιρείας που δημιούργησε το πόρταλ καταλήγει: «Παράλληλα, το portal της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί μια δυναμική πηγή πληροφόρησης που εμπλουτίζεται διαρκώς σε περιεχόμενο και φωτογραφικό υλικό ώστε να καταστεί ένας πλήρης οδηγός της Αττικής.

Όσον αφορά σε συμπληρωματική πληροφόρηση και υλικό που αφορά σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος της Νοτιοανατολικής Αττικής, να είστε βέβαιοι ότι λαμβάνουμε τα σχόλια υπόψη και θα προχωρήσουμε στις επί μέρους προσθήκες. Η συμβολή σας στο έργο μας είναι σημαντική και ευπρόσδεκτη».

Γίνεται σαφές ότι υπάρχει διάθεση βελτίωσης του συγκεκριμένου πόρταλ και αυτό τιμά τους δημιουργούς του. Πρέπει όμως να διευκρινιστεί ότι οι σύνδεσμοι τους οποίους παραθέτει ο κ. Γέραλης οδηγούν σε πληροφορίες στα Ελληνικά, κάτι, δυστυχώς, άχρηστο, για τους ξένους επισκέπτες της χώρας.
Παράλληλα εάν κάποιος αναζητήσει πληροφορίες για την ανατολική Αττική στα Αγγλικά θα βρει ελάχιστες αράδες και σχεδόν καθόλου φωτογραφίες.

Το notioanatolika.gr θεωρεί ότι η προβολή των περιοχών των Μεσογείων – αλλά και πολλών άλλων περιοχών της Αττικής – είναι πλημμελής όπως αποδεικνύεται από μια περιήγηση στο πόρταλ.

Και μπορεί η συγκεκριμένη εταιρεία που ανέλαβε τη δημιουργία του να έχει κάποιες ευθύνες, όμως τις μεγαλύτερες έχει η Περιφέρεια Αττικής η οποία «εν χορδαίς και οργάνοις» ανακοίνωσε την ύπαρξη ενός ενημερωτικού – αλλά καθόλου κατατοπιστικού – πόρταλ το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλους τους ξένους που επιθυμούν να επισκεφθούν την περιοχή μας.

Φυσικά η εταιρεία δεν φέρει ευθύνη εάν τα στελέχη της δεν γνωρίζουν πανέμορφα σημεία των Μεσογείων που θα μαγέψουν όσους τα επισκεφθούν.

Αντιθέτως μεγάλη ευθύνη φέρουν τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής που δεν φρόντισαν να προμηθεύσουν με το κατάλληλο υλικό τους δημιουργούς του πόρταλ.

Κάτι το οποίο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει!

Διαβάστε σχετικά: ΝΤΡΟΠΗ: Η Περιφέρεια αφαιρεί από το τουριστικό «κάδρο» τα Μεσόγεια!

Σχόλια