Date2

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 06:07:00

rss

αναζήτηση

makripano

Ευρώπη Κοσμίδη: Δεν μεμψιμοιρούμε αλλά δίνουμε καθημερινές μάχες και λύνουμε προβλήματα (Συνέντευξη)Αλλάξτε μέγεθος

kosm1

Στα σοβαρά προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει η διοίκηση του Γιώργου Πατούλη αλλά και η ίδια ως εντεταλμένη σύμβουλος τεχνικών έργων, αναφέρεται η περιφερειακή σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, Ευρώπη Κοσμίδη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο notioanatolika.gr.

Η κα Κοσμίδη μιλά για την πατρίδα της, τον τόπο που μεγάλωσε όπως χαρακτηριστικά αποκαλεί την Ανατολική Αττική, τονίζοντας τα προβλήματα που αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή που ο κ. Πατούλης της ανέθεσε τον ευαίσθητο τομέα των έργων υποδομής της Αττικής.

Παράλληλα διευκρινίζει ότι η θέση την οποία κατέχει είναι άμισθη απαντώντας έτσι σε κακόπιστους επικριτές της.

Η Πόντια αυτοδιοικητική και διακεκριμένη επιστήμονας αναφέρεται παράλληλα και στην κατάσταση που επικρατεί στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου και τις προθέσεις της περιφερειακής αρχής για την ουσιαστική οδική βελτίωσή της.

Τέλος απαντά στα όσα κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στη μεταπήδησή της στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη της Ευρώπης Κοσμίδη στο notioanatolika.gr:

Ερώτηση: Πρόσφατα έκλεισαν δύο χρόνια από τη νίκη της παράταξής σας, υπό τον Γιώργο Πατούλη, στις περιφερειακές εκλογές. Θεωρείτε ότι έχει αλλάξει το σκηνικό στην αυτοδιοίκηση δεύτερου βαθμού στο χρονικό αυτό διάστημα;

Απάντηση: Ναι, θεωρώ πως τα δύο αυτά χρόνια έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα εμπρός και η εικόνα έχει βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα. Κυρίως θα εστίαζα σε δύο πράγματα: Πρώτον, υπάρχει η αίσθηση πως η Αττικής έχει πλέον μία σοβαρή διοίκηση που λύνει προβλήματα και εκεί που δεν έχουν λυθεί έχει πρόθεση να παρέμβει.

Προφανώς και σε δύο έτη δεν μπορούν να λυθούν όλα τα μεγάλα ζητήματα, αλλά βλέπω πώς εισπράττει ο κόσμος την προσπάθεια. Το δεύτερο σημαντικό που θα σας έλεγα είναι πως ό, τι έχουμε υποσχεθεί το έχουμε κάνει πράξη.

Στο τομέα μου, τα Έργα Υποδομής, δεν έχουμε αφήσει τίποτα στην τύχη του. Με συνεχείς παρεμβάσεις και ένα σύνολο δράσεων σε όλη την Αττική έχουμε κάνει άλματα μπροστά. Αλλά όπως σας είπα, βρισκόμαστε ακόμα στον μέσον της θητείας μας. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε και να είναι οι πολίτες της Αττικής βέβαιοι πως θα την κάνουμε.

Η αναβάθμιση της Ανατ. Αττικής

Ερώτηση: Οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής σας τίμησαν ιδιαίτερα με την ψήφο τους στην περιφερειακή ενότητα. Πιστεύετε ότι ανταποδίδετε την εμπιστοσύνη αυτή που σας έδειξαν και με ποιον τρόπο;

Απάντηση: Η Ανατολική Αττική είναι το σπίτι μου. Η «πατρίδα μου, ο τόπος που μεγάλωσα. Από την πρώτη στιγμή οι πολίτες με εμπιστεύτηκαν. Είναι δίπλα μου σε κάθε βήμα. Και εγώ κάνω ό,τι μπορώ για να τους ανταποδώσω αυτή την εμπιστοσύνη. Καθημερινά έργο με έργο και σημείο με σημείο.

Αυτό που θέλω είναι στο τέλος αυτής της θητείας να μπορώ να πω πως έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να αναβαθμιστεί η περιοχή. Και επειδή έχω δεχτεί κριτική, με την ευκαιρία που μου δίνετε θέλω να πω ότι η εντεταλμένη σύμβουλος είναι μία θέση άμισθη.

kosm2

Το... τέρας της γραφειοκρατίας 

Ερώτηση: Ο κ. Πατούλης σας εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή τον ευαίσθητο τομέα των έργων υποδομής ολόκληρης της Αττικής. Τί δυσκολίες συναντήσατε στην προσπάθειά σας μέχρι σήμερα και ποιες θεωρείτε ότι οι σημαντικότερες πρωτοβουλίες που αναλάβατε;

Απάντηση: Η μεγαλύτερη δυσκολία που έχω αντιμετωπίσει είναι η γραφειοκρατία. Συνεχώς πέφτω πάνω σε μικρά ή μεγαλύτερα εμπόδια που χάνονται στα γρανάζια της κρατικής μηχανής. Θα σας πω ένα απλό για να αντιληφθείτε τι λέω: ακόμα και οι αρμοδιότητες για έναν δρόμο αλλού πέφτουν πάνω σε ένα Δήμο και αλλού στην Περιφέρεια.

Από εκεί και πέρα, επειδή δεν μου αρέσει να μεμψιμοιρώ, δίνουμε καθημερινή μάχη ώστε να λύσουμε τα προβλήματα. Και σε μεγάλο βαθμό τολμώ να πω πως τα καταφέρνουμε.

Όσον αφορά την ερώτησή σας θεωρώ πως αυτό το διάστημα τα σημαντικότερα θέματα που έχουμε αντιμετωπίσει, αφορούν τις υποδομές για φυσικές καταστροφές. Η Αττική φέτος παρά τη σφοδρή κακοκαιρία που αντιμετώπισε κατά την διάρκεια του χειμώνα, πήρε καλό βαθμό. Αλλά δεν μας αρκεί καθώς εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.

Σημαντικό θεωρώ το έργο της Τρύπας του Καραμανλή, που αφορά την ασφάλεια των πολιτών και αποτελεί τον ένα από τους δύο οδικούς άξονες που οδηγούν στο Σούνιο.

Η Αθηνών - Σουνίου 

Ερώτηση: Είστε μάρτυρας των διαρκών δυστυχημάτων που σημειώνονται στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, έναν δρόμο που δέχεται τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρόσφατα ξεκίνησε μία προσπάθεια βελτίωσης των οδικών συνθηκών. Όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν ότι οι κινήσεις αυτές δεν είναι αρκετές. Τί υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ώστε να πάψουμε να θρηνούμε ζωές στον δρόμο αυτό;

Απάντηση: Η Περιφέρεια Αττικής εκπονεί ήδη Βραχυπρόθεσμες Επεμβάσεις Βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, δηλαδή εξειδικευμένες επεμβάσεις άμεσης εφαρμογής που θα περιορίσουν τα ατυχήματα, οι οποίες έχουν αρχίσει ήδη να υλοποιούνται σταδιακά και θα ολοκληρωθούν κυρίως εντός του 2022.

Ωστόσο, πρέπει να σας πως ότι γνωρίζουμε πολύ καλά πως λόγω της γεωμορφίας της περιοχής και του μεγάλου όγκου που καλείται να εξυπηρετήσει ειδικά το καλοκαίρι ο παραλιακός οδικός άξονας, υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω επεμβάσεις.

Γι' αυτό η Περιφέρεια προχωρά ήδη στην ανάθεση εξειδικευμένης μελέτης Μεσοπρόθεσμων Επεμβάσεων Οδικής Ασφάλειας, όπου όταν ολοκληρωθεί ευελπιστούμε ότι θα περιοριστούν στο μέγιστο δυνατό ποσοστό τα οδικά ατυχήματα και θα αναβαθμιστεί δραστικά και θα αναδειχθεί το παραλιακό μέτωπο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της περιοχής.

Στο πλευρό του Πατούλη 

Ερώτηση: Θεωρείτε ότι η ενασχόλησή σας με την τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεχιστεί και την επόμενη τετραετία ή υπάρχει το ενδεχόμενο της μεταπήδησής σας στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Απάντηση: Όπως σας είπα βρισκόμαστε μόνο στα μέσα της θητείας μας και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να κάνουμε. Όπως μάλιστα δήλωσε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης θα διεκδικήσει και δεύτερη θητεία. Εγώ σε αυτή την διαδρομή θα είμαι δίπλα του ώστε να αλλάξουμε την Αττική.

Έχω μάθει να πορεύομαι με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και να φέρνω εις πέρας ό,τι αναλαμβάνω.

kosm3

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια