Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 03:18:55

rss

αναζήτηση

makripano

«Πράσινο φως» από Πατούλη για την επαναχρησιμοποίηση του νερού των βιολογικών καθαρισμών στις αρδεύσεις!



Αλλάξτε μέγεθος

patoulis rafina spatart

Το αναμενόμενο εδώ και πολύ καιρό μέτρο με το οποίο αντιμετωπίζεται ουσιαστικά η σπατάλη νερού στις περιοχές της Ανατ. Αττικής, πήρε σάρκα και οστά με το μνημόνιο συναντίληψης που υπέγραψαν το πρωί της Τρίτης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χ. Σαχίνης και οι δήμαρχοι Ραφήνας – Πικερμίου, Β. Μπουρνούς και Σπάτων – Αρτέμιδας, Δ. Μάρκου.

Στο μνημόνιο οι εκπρόσωποι των τεσσάρων μερών δηλώνουν ότι «θα συμβάλουν όπως απαιτηθεί στο στις ενέργειες ωρίμανσης, σχεδιασμού, πιλοτικής εφαρμογής και υλοποίησης των έργων επαναχρησιμοποίησης των εκροών του ΚΕΛ Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος, για την επίτευξη του στόχου της επαναχρησιμοποίησης του ανακτημένου νερού ως στρατηγική επιλογή της ΕΥΔΑΠ ΑΕ για τα ΚΕΛ της Ανατολικής Αττικής».

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει τεθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στα πρότυπα εκμετάλλευσης των εκροών βιολογικών καθαρισμών σε όλο τον κόσμο όμως στη χώρα μας όμως στην Ελλάδα τα ΚΕΛ παραμένουν ένα… ταμπού αφού υπάρχει μερίδα πολιτών που θεωρεί ότι παρά τις νέες τεχνολογίες δημιουργούν ζητήματα μόλυνσης των θαλάσσιων περιοχών στις οποίες εκβάλλουν.

Σημειώνεται ότι όπως πρόσφατα είχε δημοσιοποιήσει το notioanatolika.gr, περί τα μέσα Δεκεμβρίου του 2019, οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των κρατών μελών στην ΕΕ ενέκριναν την προσωρινή συμφωνία που είχε επιτευχθεί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με κανονισμό που θα διευκολύνει τη χρήση επεξεργασμένων αστικών λυμάτων για γεωργική άρδευση.

Διαβάστε σχετικά: Ευρωπαϊκός νόμος για την άρδευση γεωργικών εκτάσεων με το νερό βιολογικών καθαρισμών, από το 2023-2024!

Σχόλια