Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 06:18:28

rss

αναζήτηση

makripano

Στο... χάος της Δνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών βάζουν τάξη Πατούλης και στελέχη της Περιφέρειας! (Φωτός)



Αλλάξτε μέγεθος

diefth1

Εικόνες εγκατάλειψης, παροπλισμένων οχημάτων, απαρχαιωμένων και μη λειτουργικών υποδομών καθώς και γραφείων με τεράστιο όγκο φακέλων, συνάντησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και στη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης για τις σημαντικές ελλείψεις υποδομών, προσωπικού, την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν, τόσο στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης, όσο και με τον παροπλισμένο στόλο οχημάτων.

Ζήτησε δε να υπάρξει άμεσα μια χαρτογράφηση των προβλημάτων με στόχο να δρομολογηθεί το ταχύτερο δυνατό η επίλυση τους.

«Προτεραιότητά μας είναι να διορθώσουμε τις στρεβλώσεις και να αξιοποιήσουμε το προσωπικό και τις υποδομές της Περιφέρειας προς όφελος των πολιτών. Η εικόνα που συναντήσαμε είναι άκρως απογοητευτική. Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει ένα αξιόμαχο προσωπικό το οποίο, ούτε επαρκεί, ούτε διαθέτει τα κατάλληλα μέσα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν.

Η κεντρική Διοίκηση θα πρέπει να καταλάβει ότι οφείλει να θωρακίσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού σε επίπεδο πόρων και ανθρώπινου δυναμικού. Οφείλουμε να μεταβούμε σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας ενός επιτελικού κράτους.

H σημερινή παρουσία μου στις συγκεκριμένες υπηρεσίες υποδηλώνει το ενδιαφέρον μου, αλλά και τη βαρύτητα που δίνω εγώ και οι συνεργάτες μου, για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν», ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις του ο κ. Πατούλης.

Ο περιφερειάρχης συνοδευόταν στην ιδιαίτερα χρήσιμη αυτή επίσκεψή του από την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Έργων, Ευρώπη Κοσμίδη, τον σύμβουλος οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Κ. Λογοθέτη και οτον σύμβουλο σε θέματα Μεταφορών καθηγητή  Ευάγγελο-Γεράσιμο Ματσούκη.

Πάντως τα στελέχη της Περιφέρειας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών στην Καλλιθέα διαπίστωσαν ότι το προσωπικό της εργάζεται κάτω από δύσκολες συνθήκες σε κτηριακές υποδομές οι οποίες χρειάζεται άμεσα να ανακαινισθούν και να γίνουν περισσότερο λειτουργικές τόσο για τους ίδιους τους υπαλλήλους, όσο και για τους πολίτες που προσέρχονται σε αυτές για να εξυπηρετηθούν.

Εξάλλου ένα σημαντικό μέρος των εγκαταστάσεων καταλαμβάνουν φάκελοι καθώς και σημαντικές μελέτες υποδομών και μεγάλων έργων της Περιφέρειας. Το υλικό αυτό απαιτείται να αρχειοθετηθεί και να ψηφιοποιηθεί προκειμένου να μπορέσει να αξιοποιηθεί, καθώς στην έντυπη μορφή που βρίσκεται, αυτό είναι αδύνατο.

Η κα Κοσμίδη σε σχετική δήλωσή της ανέφερε ότι «η κατάσταση που αντικρίσαμε δεν ήταν καλή. Εικόνες εγκατάλειψης, παροπλισμένων οχημάτων, απαρχαιωμένων και μη λειτουργικών υποδομών καθώς και γραφείων με τεράστιο όγκο φακέλων.

Ενημερωθήκαμε από τα στελέχη της Διεύθυνσης για τις σημαντικές ελλείψεις υποδομών, προσωπικού, την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν, τόσο στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης, όσο και με τον παροπλισμένο στόλο οχημάτων.

Ο Γ. Πατούλης ζήτησε να υπάρξει άμεσα μια χαρτογράφηση των προβλημάτων με στόχο να δρομολογηθεί το ταχύτερο δυνατό η επίλυση τους».

diefth6

diefth2

diefth5

diefth3

diefth4

Σχόλια