Date2

Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021 04:44:09

rss

αναζήτηση

makripano

Επαναστατική γυμναστική κατά Πατούλη, αλλά πριν της ώρας της, από συλλογικότητα για τα σκουπίδια της Φυλής!

Αλλάξτε μέγεθος

dytiko metopo

Περίεργη «πολεμική» σε βάρος της νέας περιφερειακής αρχής Αττικής του Γιώργου Πατούλη, πριν αυτή αναλάβει, αναπτύσσει η συλλογικότητα «Δυτικό Μέτωπο» με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη χωματερή της Φυλής και για τα οποία ευθύνεται σαφώς η απερχόμενη περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου.

Η συγκεκριμένη συλλογικότητα λοιπόν καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση... διαμαρτυρ'ίας, την ημέρα ορκωμοσίας του νέου περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη και του νέου περιφερειακού συμβουλίου, την Πέμπτη 29 Αυγούστου στο Ζάππειο.

Μάλιστα τα μέλη του Δυτικού Μετώπου συγκρίνουν την ορκωμοσία της νέας περιφερειακής αρχής με αυτή που πραγματοποιήθηκε, το 2014, όταν είχε εκλεγεί η κα Δούρου, στο κλειστό γυμναστήριο των Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής.

Προσέθεσαν μάλιστα ότι ο νεοεκλεγείς και η απερχόμενη περιφερειάρχης έχουν ήδη συμφωνήσει «πως δεν πρόκειται να κλείσετε ποτέ τη χωματερή (ΧΥΤΑ) και όλη την εγκατάσταση της Φυλής (ΟΕΔΑ)»!

Στην πρόσκληση του Δυτικού Μετώπου για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ζάππειο όπου θα ορκιστεί η νέα περιφερειακή αρχή Αττικής, απάντησε άμεσα ο κ. Πατούλης, γεγονός το οποίο επίσης ενόχλησε τη συλλογικότητα.

Στην ανακοίνωση του με τίτλο «Θράσος  και υποκρισία από το “Δυτικό Μέτωπο” για το ζήτημα της Φυλής», ο κ. Πατούλης αναφέρει τα εξής:

«Η ανακοίνωση που εξέδωσε η συλλογικότητα “Δυτικό Μέτωπο”, με την οποία καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους πολίτες της Δυτικής Αττικής,  την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου,  αποτελεί μια ακόμη απόδειξη υποκρισίας και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης ενός  ζητήματος, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, που απειλεί τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. 
 
Πρόκειται περί υποκρισίας, γιατί: 
 
1. Ο ένας εκ των επικεφαλής της συλλογικότητας «Δυτικό Μέτωπο», κ. Θωμάς Μπιζάς, που καταγγέλλει δήθεν την κα Δούρου, «τυχαίνει» να είναι ο σύζυγος της μέχρι σήμερα αντιπεριφερειάρχου της κας Δούρου κας Μπιζά,  που ταυτόχρονα είναι και αντιπρόεδρος και μέλος της ΕΕ του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ. Η κα Μπιζά είναι αυτή που υλοποιούσε ουσιαστικά την πολιτική της κας Δούρου στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ο σύζυγος της είναι αυτός που σήμερα δήθεν καταγγέλλει την πολιτική αυτή. Καταγγέλλει  κι απειλεί με κινητοποιήσεις σήμερα, που έχει αλλάξει η διοίκηση της Περιφέρειας κι όχι τα προηγούμενα πέντε χρόνια, που τη διοίκηση ασκούσε η σύζυγος του. Αλλά και ο κ. Κεφαλάς, εκ των επικεφαλής επίσης  της συλλογικότητας,  συμπορεύονταν  κι αυτός μέχρι πριν λίγα χρόνια με την κα Δούρου πριν διαφωνήσουν για κομματικούς λόγους. 

Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ένα ακόμη στοιχείο. Η «πρόσκληση» του Δυτικού Μετώπου για κινητοποίηση «συμπίπτει» χρονικά με την παραίτηση της κας Μπιζά από τη θέση ευθύνης που κατείχε στη Διοίκηση Δούρου. Προφανώς κάποιοι πιστεύουν ότι θα αποφύγουν την απόδοση ευθυνών με μια παραίτηση, αλλά δεν θα τους το επιτρέψουμε.  

Ας μην αναρωτιούνται λοιπόν οι πολίτες της Δυτικής Αττικής ποιος ευθύνεται για τη διαιώνιση του προβλήματος με το ΧΥΤΑ της  Φυλής. Αυτό συμβαίνει όταν κρίσιμα ζητήματα τα διαχειρίζονται αυτοί που έχουν την ευθύνη διοίκησης με κομματικά και οικογενειακά κριτήρια. Για τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής η διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι ούτε κομματική, ούτε οικογενειακή υπόθεση. Μας αφορά όλους.

2. Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μίλησε με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα για το ζήτημα των απορριμμάτων. Δεν έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις, δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι έχει μαγικό ραβδί για να δώσει σε λίγες βδομάδες λύση σε ένα πρόβλημα,  που οι προηγούμενες διοικήσεις  της Περιφέρειας Αττικής απέτυχαν να διαχειριστούν για δεκαετίες. Αυτό που υποσχεθήκαμε ήταν ότι θα δουλέψουμε συλλογικά, μαζί με τους δήμους και τους πολίτες, με σχέδιο και πρόγραμμα, για να δώσουμε μια ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα. Δική μας δέσμευση είναι να αποκτήσει η Αττική  ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων της, που θα διασφαλίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα προστατέψει τη δημόσια υγεία. Γι’ αυτό και δεν δεχόμαστε ούτε απειλές, αλλά ούτε κι υποδείξεις από πρόσωπα που είτε απέτυχαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα, είτε χρησιμοποίησαν το πρόβλημα για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. 

3. Με πρωτοβουλία της δίκης μας παράταξης αναγκάστηκε ο ΕΔΣΝΑ να παραδεχθεί με δημόσιο έγγραφο του ότι ο χρόνος που απομένει στο ΧΥΤΑ Φυλής είναι ελάχιστοι μήνες. Με βάση το έγγραφο αυτό κινητοποιήσαμε και την κεντρική κυβέρνηση και ζητήσαμε συνεργασία, ώστε να δοθεί μια ρεαλιστική και βιώσιμη λύση στο ζήτημα, χωρίς να αποδεχθούμε τις πρόχειρες κι άνευ σοβαρού σχεδιασμού προτάσσεις της απερχόμενης διοίκησης, που ουσιαστικά παρατείνουν χωρίς να λύνουν το πρόβλημα. Κι είμαστε έτοιμοι να προσφύγουμε σε κάθε αρμόδια αρχή , για να διαφυλάξουμε το συμφέρον και την υγεία των πολιτών της Αττικής.

Ενώ επιφυλασσόμεθα να διενεργήσουμε και διαχειριστικό έλεγχο στον ΕΣΔΝΑ,  για να μάθουν όλοι πως έγινε τα προηγούμενα χρόνια η διαχείριση των χρημάτων των πολιτών της Αττικής, χωρίς να δοθεί λύση στο ζήτημα των στερεών αποβλήτων.

Ξεκαθαρίζουμε ότι η νέα διοίκηση της Περιφέρειας  θα επιδιώξει μέσα από τη συνεργασία με το Κεντρικό Κράτος, τους Δήμους και τους πολίτες, να προωθήσει τη λειτουργία ενός σύγχρονου, φιλικό στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία , συστήματος διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Αττικής. Με ρεαλισμό, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, κάνουμε μια νέα αρχή για την Αττική».

Σχόλια