Date2

Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 14:28:49

rss

αναζήτηση

makripano

Έκθετη η διοίκηση Δούρου; Σοβαρότατες εξελίξεις για το θέμα της αγοράς του κτιρίου Συγγελίδη (πρώην ΟΠΑΠ), από την Περιφέρεια Αττικής!

Αλλάξτε μέγεθος

ktirio opap

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το 2018 για τη διοίκηση Δούρου αφού στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται το ζήτημα της αγοράς του κτιρίου Συγγελίδη (σ.σ.: Είναι το κτίριο που στεγαζόταν η κεντρική διοίκηση του ΟΠΑΠ), από την Περιφέρεια Αττικής.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και προέρχονται από το σάιτ goneis.info σύμφωνα με το οποίο «ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διαβιβάζοντας την υπόθεση στην Εισαγγελέα του ανακριτικού τμήματος κα Χρυσούλα Αρβανίτη»!

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η παρέμβαση της Δικαιοσύνης οφείλεται σε καταγγελία του Σωματείου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφερόταν ότι «η οικονομική αξία του εν λόγω κτηρίου δεν μπορεί να ξεπερνά τα 14.500.000 ευρώ (σ.σ.: αυτή ήταν άλλωστε και η αντικειμενική αξία του κτιρίου) σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Καραμάνου».

Σημειώνεται ότι με βάση την απόφαση με αριθμό 1057/2017, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (την υπερψήφισαν μόνον τα μέλη – περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Δούρου) από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, κατακυρώθηκε η δημοπρασία αγοράς του ακινήτου ιδιοκτησίας «SYNERGO ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» έναντι του ποσού των 19,8 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή 5,3 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από την αντικειμενική τιμή του!

Υπενθυμίζεται ότι το σοβαρότατο αυτό ζήτημα είχε θίξει σε επιστολή του προς την κα Δούρου και ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης αναφέροντας επί λέξει τα εξής: «Ασχοληθείτε καλύτερα, με την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων, της Αττικής», όπως τις «αγορές π.χ. αξίας είκοσι (20) περίπου εκατομμυρίων Ευρώ, για το νέο, κτίριο της Περιφέρειας, στο Περιστέρι! Αγορά, για την οποία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, από την Επιτροπή Καταλληλότητας, όλες τις άλλες Παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και ο Σύλλογος Υπαλλήλων, έχουν προβεί σε βαρύτατες καταγγελίες, θεωρώντας την, τουλάχιστον απαράδεκτη, από κάθε πλευρά, αν όχι σκανδαλώδη! Για αυτήν την αγορά κτιρίου , που θα γίνει σύντομα, με τίμημα 65% μεγαλύτερο απ’ την αντικειμενική αξία (σήμερα, που όλες οι πωλήσεις, γίνονται κάτω απ’ την αντικειμενική αξία) και έχει τεράστια προβλήματα πρόσβασης των ΑμεΑ, ο Δήμος Μαρκοπούλου, επιφυλάσσεται όταν ολοκληρωθεί, να προχωρήσει σε Μηνυτήρια Αναφορά για Παράβαση Καθήκοντος και Απιστία περι την Υπηρεσία!».

Η επιστολή του κ. Μεθενίτη αφορούσε την πρωτοφανή παρεμβαση της περιφερειάρχου Αττικής, με την οποία η Ρένα Δούρου προσπάθησε, ανεπιτυχώς είναι η αλήθεια, να εκθέσει πολιτικά τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή Μαρκοπούλου για το θέμα της αποκατάστασης του πολιτιστικού κέντρου της πόλης.


Αξίζει παράλληλα να επισημανθεί ότι η παρέμβαση της Δικαιοσύνης έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στα στελέχη της διοίκησης Δούρου, τα οποία έδειξαν να μην γνωρίζουν κάτι σχετικό και μάλιστα να θορυβούνται όταν, κάποια από αυτά, δέχθηκαν σχετική ερώτηση από το notioanatolika.gr.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Και σα να μην έφτανε αυτό, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του notioanatolika.gr αναφέρουν ότι το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Χρ. Καραμάνος, εκλήθη στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να παραλάβει την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου η οποία απορρίπτει (δεν είναι γνωστοί ακόμη οι λόγοι), την κατά πλειοψηφία έγκριση της αγοράς του επίμαχου κτιρίου έναντι των 19,8 εκατομμυρίων ευρώ!

Γίνεται κατανοητό ότι εφόσον επιβεβαιωθεί και αυτή η πληροφορία, η διοίκηση Δούρου προεξαρχόντων της ίδιας της περιφερειάρχου αλλά και του κ. Καραμάνου, εκτίθεται σε μέγιστο βαθμό για ένα θέμα το οποίο ενδεχομένως να αποπνέει «οσμή σκανδάλου» όπως κατά κόρον έχει αναφερθεί στον τύπο!

Σχόλια