Date2

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2025 16:42:33

rss

αναζήτηση

makripano

Κερατέα: Νέα επίθεση σκύλου σε πολίτη μέσα στην πόλη – Τραυματίστηκε σοβαρά ενώ οι αρχές σιωπούν



Αλλάξτε μέγεθος

margtsop adespoto

Στη σκιά του φόβου ζουν τις τελευταίες εβδομάδες οι κάτοικοι μιας ήσυχης γειτονιάς, στην οδό Ιθάκης στην Κερατέα, λόγω της ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς ενός επιθετικού σκύλου, του Τζακ.

Ο σκύλος, σύμφωνα με καταγγελίες περιοίκων, έχει επιτεθεί επανειλημμένα σε ανθρώπους, προκαλώντας σωματικές βλάβες αλλά και βαθιά ανησυχία.

«Εμένα προσωπικά με έχει δαγκώσει δύο φορές», αναφέρει η κάτοικος της περιοχής Μαργαρίτα Τσοπάνη σε ανάρτησή της, υπογραμμίζοντας πως ευτυχώς δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.

«Το ανέφερα στον ιδιοκτήτη, ο οποίος μάλιστα ισχυρίζεται ότι δεν είναι δικός του ο σκύλος, παρόλο που μένει στο σπίτι του», προσθέτει.

Η πιο πρόσφατη και σοβαρή επίθεση σημειώθηκε πριν από λίγες μέρες, όταν ο Τζακ επιτέθηκε σε μια γυναίκα, φίλη της καταγγέλλουσας.

«Κόντεψε να την κατασπαράξει. Χρειάστηκε η παρέμβαση πολλών ατόμων για να τη σώσουν. Έπεσε κάτω και τραντάχτηκε τόσο δυνατά, που θα μείνει για δύο εβδομάδες στο κρεβάτι με φριχτούς πόνους», περιγράφει.

Παρά τις επανειλημμένες ειδοποιήσεις στην αστυνομία, τη φιλοζωική και τον δήμο, καμία αρχή δεν έχει ανταποκριθεί, αφήνοντας τους κατοίκους στην τύχη τους.

«Κανείς δεν θέλει το κακό του σκύλου», ξεκαθαρίζει η κα Τσοπάνη. «Απλώς να τον περιορίσουν κάπου. Όλοι οι ηλικιωμένοι της γειτονιάς αλλάζουν δρόμο, ακόμη κι αν χρειαστεί να κάνουν τον διπλάσιο χρόνο για να φτάσουν στα σπίτια τους».

Το τραγικό είναι πως η γυναίκα που τραυματίστηκε, μόλις αναρρώσει, θα χρειαστεί να επιστρέψει σε μια γειτονιά όπου ο επιθετικός σκύλος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος. «Ελπίζω να μην τη “αποτελειώσει”», λέει χαρακτηριστικά η καταγγέλλουσα, τονίζοντας: «Αγαπώ τα σκυλιά – έχω κι εγώ στο σπίτι μου. Αλλά αγαπώ και τους ανθρώπους».

Η αγωνία των κατοίκων είναι έκδηλη. Το μήνυμα είναι σαφές: Κάποιος πρέπει επιτέλους να ενδιαφερθεί και για τους ανθρώπους.

Δείτε παρακάτω την καταγγελία της κας Τσοπάνη:

margtsop katagelia

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια