Date2

Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 13:44:59

rss

αναζήτηση

makripano

Ανεξέλεγκτος serial killer σε Ραφήνα, Νέα Μάκρη και Διόνυσο!Αλλάξτε μέγεθος

aerovol serkil

Ανησυχητικές είναι οι καταγγελίες των ζωοφιλικών οργανώσεων στη βορειοανατολική Αττική για τη δράση ενός αγνώστου, ο οποίος θανατώνει αδέσποτα εν ψυχρώ με τη χρήση αεροβόλου.

Το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου 2018, στη Ραφήνα, δράστης, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, χτύπησε στο κεφάλι, σχεδόν εξ επαφής, με αεροβόλο όπλο, ένα ημίαιμο, καφέ, αρσενικό σκυλί, με αποτέλεσμα τον θάνατο του ζώου.

Ο σκύλος με σοβαρότατα τραύματα στο κεφάλι από σκάγια αεροβόλου, εντοπίσθηκε σε αυλή στο κέντρο της Ραφήνας.

Μεταφέρθηκε σε κώμα άμεσα σε Κτηνιατρείο, με το ζώο να καταλήγει στα τραύματά του.

Το LIFO.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου Ραφήνας - Πικερμίου Πήγασος, κα Γιούλη Μαυράκη για το περιστατικό, η οποία επεσήμανε τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Όπως ανέφερε, η απάνθρωπη αυτή «εκτέλεση» του αδέσποτου δεν είναι το πρώτο περιστατικό στην περιοχή.

«Αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια. Το πρώτο σκυλί που βρέθηκε νεκρό με τον τρόπο αυτό, στάλθηκε για νεκροψία και τα σφαιρίδια/σκάγια πήγαν για βαλλιστική εξέταση» δήλωσε.

Όπως είπε «η βαλλιστική έδειξε ότι πρόκειται για ένα αεροβόλο όπλο 5.5 mm καινούριου τύπου, το οποίο βρίσκεται ελεύθερα στην αγορά και δεν χρειάζονται στοιχεία για την απόκτησή του. Ο καθένας μπορεί να έχει ένα τέτοιου τύπου όπλο στο σπίτι του».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι στην αρχή η δράση του αγνώστου επικεντρωνόταν έξω από το καταφύγιο αδέσποτων. Ο δράστης σκότωσε πέντε σκυλιά του καταφυγίου και στη συνέχεια προχώρησε λίγους δρόμους παρακάτω και θανάτωσε άλλα δύο.

Η κα Μαυράκη χαρακτηρίζει τη δράση του συγκεκριμένου ατόμου «πολύ περίεργη» καθώς επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και ξεκινάει από Φεβρουάριο μέχρι Απρίλιο.

Θεωρεί όπως μας είπε ότι «προφανώς πρόκειται για ένα διαταραγμένο ψυχικά άτομο» καθώς δεν έγινε μία φορά αλλά επαναλαμβάνεται την ίδια χρονική περίοδο κάθε χρόνο, χαρακτηρίζοντάς τον ως «εποχιακό» δράστη.

«Πρόκειται αναμφισβήτητα για το ίδιο άτομο όλα αυτά τα χρόνια» δηλώνει. «Η θανάτωση των αδέσποτων γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, είναι στο ίδιο σημείο, ανάμεσα στα μάτια και όπως έχει εξακριβωθεί, με το ίδιο όπλο».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η χρονική επανάληψη και ο τρόπος θανάτωσης υποδηλώνουν ότι οι πράξεις του συγκεκριμένου ατόμου φαίνονται να είναι μελετημένες και όχι τυχαίες.

«Δεν πρόκειται για κάποιον που έτυχε να τον ενοχλήσει κάποιο ζώο και αποφάσισε να το θανατώσει. Μάλιστα την πρώτη φορά που το έκανε τα δελέασε με τροφή. Δίπλα στα νεκρά ζώα είχαν βρεθεί μπιφτέκια» μας αναφέρει η κα. Μαυράκη.

«Το "έργο" του συγκεκριμένου δράστη επεκτείνεται και εκτός Ραφήνας. Έχει σκοτώσει αδέσποτα στη Νέα Μάκρη και στο Διόνυσο, ενώ πλέον έχει αρχίσει να θανατώνει ζώα και στις γειτονιές, κυρίως τις νυχτερινές ώρες».

Όπως δηλώνει «είναι ανησυχητικό το ότι είναι επιλεκτικός, καθώς μπορεί να εντοπίσει δύο σκυλιά και να διαλέξει να σκοτώσει μόνο το ένα».

Επισημαίνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου είπε ότι πλέον, όσοι μπορούν, έχουν αναγκαστεί να παίρνουν τα σκυλιά στο σπίτι τους για να μην τα σκοτώσει, καθώς το καταφύγιο δεν έχει άλλο χώρο.

Για τα γνωστά περιστατικά θανάτωσης ζώων έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του αγνώστου δράστη, από τους Ζωοφιλικους Συλλόγους.

Καταλήγοντας η κα. Μαυράκη δήλωσε ότι όλοι οι κάτοικοι της Ραφήνας και της γύρω περιοχής είναι υποψιασμένοι και είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ο δράστης.

Η ποινή για τις συγκεκριμένες πράξεις είναι πολύ αυστηρή, καθώς δεν πρόκειται για τη θανάτωση ενός μόνο ζώου, αλλά για κατ' εξακολούθηση θανάτωση αδέσποτων. Το πρόστιμο ανέρχεται σε πάνω από 30.000 ευρώ ενώ συνοδεύεται από ποινή φυλάκισης.

Lifo.gr

Σχόλια