Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 08:04:59

rss

αναζήτηση

makripano

Καλύβια: Ο Π. Φιλίππου, η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση και το... εκκλησίασμα της Ευαγγελίστριας!



Αλλάξτε μέγεθος

evagelismos

Μία ομολογουμένως πολύ έξυπνη ιδέα προκειμένου να συζητηθεί η πρώτη προεκλογική συγκέντρωσή του, είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου.

Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση – πρόσκληση που έδωσε στη δημοσιότητα, τόσο ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος όσο και τα μέλη της παράταξής του «Σαρωνικός Συνεργασία», θα παρουσιάσουν τις αρχές της παράταξης, τις προγραμματικές κατευθυντήριες γραμμές και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι όχι το πού θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση αλλά το πότε.

Η παρουσίαση λοιπόν της παράταξης Φιλίππου θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία των Καλυβίων, εκεί όπου θα βρίσκεται και το εκλογικό κέντρο της, επί της οδού Ευαγγελιστρίας απέναντι ακριβώς από το Πνευματικό Κέντρο, πίσω και διαγώνια από το ιερό του μητροπολιτικού ναού.

Το πιο σημαντικό όμως είναι η ώρα που επέλεξε ο κ. Φιλίππου για τη συγκέντρωσή του που είναι στις 11 το πρωί της Κυριακής, λίγα μόλις λεπτά μετά την ολοκλήρωση της κυριακάτικης θείας λειτουργίας και των μνημοσύνων, οπότε και η πλατεία θα είναι γεμάτη με πιστούς.

Έτσι με έναν πολύ απλό τρόπο ο υποψήφιος δήμαρχος θα κάνει αισθητή την παρουσία του ενώ θεωρεί ότι και η μαζικότητα της συγκέντρωσης θα ενισχυθεί από το χριστεπώνυμο πλήρωμα της εκκλησίας το οποίο ακόμη και για λόγους περιέργειας θα προσεγγίσει τον χώρο της εκδήλωσης, δίνοντας έτσι την εντύπωση σε όλους του αδιαχώρητου στην προεκλογική εκδήλωση.

Όπως μάλιστα επισημαίνουν τις τελευταίες ώρες έμπειροι περί τα τοπικά πράγματα Καλυβιώτες, «ο Πέτρος ξέρει να εκμεταλλεύεται καταστάσεις και η επιλογή όχι τόσο του τόπου όσο, κυρίως, της ώρας της πρώτης προεκλογικής συγκέντρωσής του, το αποδεικνύουν».

«Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι εντυπώσεις που θα προκληθούν από τον κόσμο που θα μαζευτεί σίγουρα δεν έχουν σχέση με τη δυναμική της παράταξης του... ξαναζεσταμένου φαγητού», πρόσθεσαν με νόημα οι ίδιοι γνώστες της τοπικής κοινωνίας.

Σχόλια