Date2

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 21:43:02

rss

αναζήτηση

makripano

Εκνευρισμός στους νυν βουλευτές Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ για τις διαρροές ένταξης νέων προσώπων στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας!

Αλλάξτε μέγεθος

siriza attiki psifod

Ιδιαίτερα ενοχλημένοι εμφανίζονται οι βουλευτές Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ από τις διαρροές της Κουμουνδούρου (κεντρικά γραφεία του κόμματος) αλλά και του Μαξίμου (πρωθυπουργικό γραφείο), σχετικά με τις αλλαγές που προαλείφονται στο ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, ενόψει εκλογών.

Αν και η προσφυγή στις κάλπες μοιάζει ακόμη μακρινή υπόθεση – τουλάχιστον επισήμως – για την κυβερνητική παράταξη, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζονται ήδη τις εκλογικές λίστες ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να τρέχουν την τελευταία στιγμή και να μη φτάνουν.

Πού όμως οφείλεται η δυσφορία των νυν βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Η ένταξη στο ψηφοδέλτιο Αττικής (ή καλύτερα η πρόθεση ένταξης) δύο ανθρώπων που χαίρουν εκτίμησης στον κόσμο της ευρύτερης αριστεράς, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, προκαλεί νευρικότητα.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ένταξη στο ψηφοδέλτιο Αττικής του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη αφού έτσι θα εξασφαλιστεί η εκλογή του και στην επόμενη Βουλή ανεξαρτήτως του αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές ή όχι.

Το Μαξίμου έχει κάνει σαφές ότι επιθυμεί τον κ. Σπίρτζη στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης που θα δοθεί.

Με δεδομένο ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες (με βάση τις μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις) ήττας παρά νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκλέξει περισσότερους από 4 βουλευτές. Οπότε αυτομάτως η μία θέση είναι ήδη κατειλημμένη από τον κ. Σπίρτζη αφού η σταυροδοσία του θα αποτελέσει γραμμή του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Τα... βάσανα όμως των νυν βουλευτών δεν ακούν μόνο στο όνομα Σπίρτζης αλλά και σε ένα ακόμη το οποίο μάλιστα συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες για πρωτιά.

Είναι αυτό του νυν αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής και τέως δημάρχου Σαρωνικού, Πέτρου Φιλίππου. Όσο κι αν ακούγεται ότι ο κ.Φιλίππου θα... επιστρέψει για να διεκδικήσει τον Δήμο Σαρωνικού, στην Κουμουνδούρου αλλά και στο Μαξίμου γνωρίζουν πολύ καλά ότι η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ μόνο όφελος μπορεί να δημιουργήσει στο κόμμα ακόμη και σε περίπτωση ήττας.

Ο Πέτρος Φιλίππου, εφόσον ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο, θα καταφέρει να κρατήσει τις διαρροές ψήφων τουλάχιστον προς άλλα κόμματα πλην της Νέας Δημοκρατίας, στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα.

Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι σε περίπτωση που ο αντιπεριφερειάρχης πει το τελικό ναι στην πρόταση της οποίας έχει γίνει δέκτης, όλα δείχνουν ότι θα καταλάβει και την πρωτιά.

Με δεδομένο λοιπόν ότι οι δύο έδρες θα... καταληφθούν από τους κ.κ. Φιλίππου και Σπίρτζη, απομένουν στην καλύτερη περίπτωση άλλες δύο για τους νυν βουλευτές που είναι οι Αρ. Μπαλτάς, Ν. Αθανασίου, Π. Σκουρολιάκος, Γ. Πάντζας και Γ. Δέδες.

Η περίπτωση του κ. Μπαλτά βέβαια είναι ένα ακόμη αγκάθι μεταξύ των... τοπικών βουλευτών αφού ο διατελέσας και υπουργός Πολιτισμού δεν φαίνεται διατεθειμένος να απομακρυνθεί από την Αττική αφού μόνο εκεί μπορεί να ελπίζει για την επανεκλογή του.

Έτσι η μητέρα των μαχών θα δοθεί ανάμεσα στους κ.κ. Μπαλτά, Αθανασίου, Σκουρολιάκο, Πάντζα και Δέδε οι οποίοι θα προσπαθήσουν να διαγκωνιστούν για την είσοδό τους στην... Εδέμ της νέας Βουλής έστω και ως βουλευτές κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βέβαια οι υπόλοιποι, πλην του κ. Μπαλτά, έχουν πλέον να αντιπαλέψουν όχι με το μεγάλο... θηρίο της μείωσης των εδρών του κόμματός τους σε περίπτωση ήττας αλλά και με τα μικρότερα που ακούν στο ονόματα Φιλίππου, Σπίρτζης και Μπαλτάς.

Γίνεται κατανοητό λοιπόν ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για αυτούς και οι μάχες θα είναι ιδιαίτερα σκληρές και ενδιαφέρουσες μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, το απόγευμα της Κυριακής που θα οριστεί για τη διενέργεια των εκλογών!

Σχόλια