Date2

Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 22:40:17

rss

αναζήτηση

makripano

Άρωμα καλοκαιριού: Τί καιρό θα κάνει στις περιοχές της Αν. Αττικής από την Τρίτη έως και την Παρασκευή!



Αλλάξτε μέγεθος

kaliokairnos kairos

Μπορεί να είναι καθημερινές όμως πολλοί είναι αυτοί που θα νιώσουν το καλοκαιρινό άρωμα να τους ξεσηκώνει και να ψάχνουν παραλίες, σε όλη την ανατολική Αττική, για να ξεκινήσουν τα μπάνια τους.

Ο καιρός από την Τρίτη έως και την Παρασκευή αναμένεται ζεστός όμως αυτό δεν πρέπει να δημιουργεί και την εντύπωση ότι μια βουτιά στην θάλασσα του Σαρωνικού και του Αιγαίου δεν θα είναι δοκιμασία, αφού, ακόμη, παραμένει δροσερή.

Πιο συγκεκριμένα:

Σε Ανάβυσσο, Σαρωνίδα και Λαγονήσι η θερμοκρασία θα φτάσει την Τρίτη και την Τετάρτη στους 28 βαθμούς Κελσίου, και την Πέμπτη και την Παρασκευή στους 29 ενώ κατά περιόδους θα υπάρξει αραιή συννεφιά. Ιδιαίτερα την Πέμπτη η αίσθηση της ζέστης θα είναι έντονη.

Σε Κορωπί και Παιανία η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας αναμένεται να είναι η Τετάρτη αφού το μεσημέρι ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει ακόμη και τους 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή η μέγιστη θερμοκρασία τις μεσημβρινές ώρες θα αγγίζει τους 28.

Σε Νέα Μάκρη, Σχινιά και Μαραθώνα η θερμοκρασία τις μεσημβρινές ώρες από Τρίτη έως και Παρασκευή θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς με πιο ζεστό το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε το θερμόμετρο αναμένεται να... δείξει 28. Κατά τόπους αναμένεται αραιή συννεφιά.

Στις περιοχές του Μαρκοπούλου, του Πόρτο Ράφτη, των Καλυβίων και της Κερατέας, πιο ζεστή ημέρα θα είναι η Τετάρτη με το θερμόμετρο τις μεσημβρινές ώρες να δείχνει 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 27 βαθμούς. Ο ουρανός θα είναι καθαρός ενώ κάποιες αραιές νεφώσεις αναμένονται νωρίς το πρωί και το βράδυ.

Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός και στις παραλιακές, Βούλα, Βουλιαγμένη και Βάρκιζα, με την υψηλότερη θερμοκρασία (29 βαθμοί) να αναμένεται το μεσημέρι της Τετάρτης ενώ Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή οι μέγιστες του θερμομέτρου θα δείξουν 27 – 28. Λίγα σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους στον ουρανό της περιοχής από την Τετάρτη και μετά.

Στην ευρύτερη περιοχή των Σπάτων, της Αρτέμιδας και της Ραφήνας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 27 και 29 βαθμών Κελσίου καθ' όλη τη διάρκεια του τετραημέρου, με πιο ζεστή ημέρα την Τετάρτη ενώ αναμένονται και αραιές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Πάντως η θάλασσα θα είναι σχετικά δροσερή αφού η θερμοκρασία των νερών του Σαρωνικού, καθ' όλη τη διάρκεια του τετραημέρου θα κυμανθεί μεταξύ 17 και 20 βαθμών Κελσίου ενώ οι άνεμοι, ιδιαίτερα τις πιο ζεστές μεσημβρινές ώρες δεν θα ξεπεράσουν τα δύο μποφόρ.

Σχόλια