Date2

Σάββατο, 15 Μαρτίου 2025 23:38:31

rss

αναζήτηση

makripano

Οριστικό κυβερνητικό «όχι» στη δημιουργία Κέντρου Μεταναστών στο Λαύριο!



Αλλάξτε μέγεθος

pyrkal oxi

«Δεν υφίσταται πλέον θέμα για τη δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στις εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ στο Λαύριο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λαυρεωτικής!

Η δημοσιοποίηση της σχετικής κυβερνητικής απόφασης έρχεται ύστερα από επαφές του δημάρχου Δημήτρη Λουκά με μέλη της κυβέρνησης, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση!

Προστίθενται δε τα εξής: «Η Λαυρεωτική έχει αποδείξει διαχρονικά πως σέβεται και αποδέχεται τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες και έχει ιστορία στη φιλοξενία προσφύγων, καθώς πολλές δεκαετίες τώρα λειτουργεί στην πόλη του Λαυρίου το Κέντρο Πολιτικών Προσφύγων.

Στην προκειμένη όμως περίπτωση, η ψύχραιμη και συνετή στάση της δημοτικής αρχής για το προσφυγικό ζήτημα και η επιχειρηματολογία που ανέπτυξε σχετικά με την ακαταλληλότητα του χώρου της ΠΥΡΚΑΛ, που γειτνιάζει με χώρο πολεμικής βιομηχανίας, έπεισαν τους εμπλεκόμενους φορείς να αναστείλουν οριστικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο προσωρινής φιλοξενίας Σύριων προσφύγων στο Δήμο μας.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής στέκεται με ενδιαφέρον και ευαισθησία απέναντι στο μείζον ζήτημα της έξαρσης των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη. Για τον παραπάνω λόγο, ενημερώνουμε τους δημότες πως θα είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και επικοινωνία με τις κυβερνητικές αρχές».

Σχόλια