Date2

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 08:27:49

rss

αναζήτηση

makripano

Η Ανατολική Αττική απαιτεί υγεία και πολιορκεί το υπουργείο

Αλλάξτε μέγεθος

afiga igeia

Ραντεβού στο Υπουργείο Υγείας κλείνει η Ανατολική Αττική για την Τρίτη το πρωί στις 10.30. Εκπρόσωποι σωματείων, Λαϊκών Επιτροπών, Ομάδων γυναικών, εμποροεπαγγελματιών, συνταξιούχικών οργανώσεων, συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του εμπορικού Συλλόγου Κορωπίου μετά από κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαυρίου και συζήτησαν το οξυμένο ζήτημα της υγείας την κατάσταση που επικρατή στα κέντρα υγείας της περιοχής και τα νοσοκομεία.

Σε ψήφισμα που έκδοσαν, διαπιστώνουν πως «σκοπός του κράτους είναι να απαλλαγή από την υποχρέωση παροχών υγείας προς τον λαό συνολικά της χώρας μας. Θεωρεί ότι η φροντίδα υγείας πρέπει να πουλιέται και να αγοράζεται, δηλαδή ότι είναι εμπόρευμα. Οι ιδιώτες επενδυτές αναπτύσσουν δραστηριότητα στην παροχή της με σκοπό το κέρδος. Την απαξίωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας έρχεται να την καλύψει ο ιδιωτικός τομέας. Αυτό έχει ολέθριες συνέπειες για τα ασφαλιστικά ταμεία, το λαϊκό εισόδημα και την υγεία του λαού, μιας και όποιος δεν έχει οικονομική δυνατότητα πεθαίνει...

Τα νοσοκομεία έχουν σκοπό να τα συγχωνεύσουν, όπως επίσης και τα κέντρα υγείας. Στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής έχουν σκοπό να αφήσουν σε 24ωρη λειτουργία ένα Κέντρο υγείας.
Η υποστελέχωση των νοσοκομείων αλλά και των κέντρων υγείας είναι εμφανής. Ειδικά στα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας λείπουν βασικές ειδικότητες, όπως παιδιάτρων, παθολόγων, καρδιολόγων, όπως και νοσηλευτικού προσωπικού. Επίσης απαξιώνονται εγκαταστάσεις και σύγχρονα μηχανήματα (υπέρηχοι, ακτινολογικά, αιματολογικά εργαστήρια κ.λ.π) τα οποία δεν λειτουργούν εξαιτίας έλλειψης αναλώσιμων ή ειδικοτήτων (χειριστών των συγκεκριμένων μηχανημάτων πχ ακτινολόγοι κ.λ.π).

Γονείς που έχουν μικρά παιδιά και πρέπει να γραφτούν στα σχολεία είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ιδιώτες γιατρούς για της ιατρικές γνωματεύσεις, συνταξιούχοι για να γράψουν τα φάρμακα τους υποχρεούνται να δίνουν χρήματα για μια συνταγογράφηση.
Από αυτές τις υποτυπώδης παροχές αποκλείονται όλοι οι άνεργοι και οι οικογένειές τους, που δεν έχουν μπορέσει να θεωρήσουν τα βιβλιάρια τους.
Στο παιχνίδι της απαξίωσης μπαίνουν οι ΜΚΟ και Δήμοι οι οποίοι «επενδύουν» στο κενό που αφήνει το κράτος και με τον λεγόμενο «εθελοντισμό» το απαλλάσσουν από την ευθύνη για πλήρη κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού στα θέματα υγείας».

Καλούν όλο τον λαό της περιοχής της Ανατολικής Αττικής να αγωνιστεί μαζί για:

- Πραγματικά δημόσια και δωρεάν υγεία.
- Να Σταματήσει τώρα ο αποκλεισμός των ανέργων από την παροχή υγείας.
- Να μην συγχωνευτούν το ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ
- Το κράτος να χρηματοδοτήσει επαρκώς τον ΕΟΠΠΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
- Όλα τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας να λειτουργούν σε 24ωρη βάση.
- Να στηριχτούν τα ασφαλιστικά ταμεία από το κράτος και να επιστραφούν τα χρήματα από το κούρεμα που υπέστησαν καθώς και τα κλεμμένα μέσω της κομπίνας του χρηματιστηρίου.
- Να στελεχωθούν τα κέντρα υγείας με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας, με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχής και όχι με βάση λογιστικές διαδικασίες και κατά πόσα έσοδα ή έξοδα έχει το κάθε κέντρο υγείας ή νοσοκομείο.
- Να Σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση στον τομέα της υγείας. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό δεν είναι εμπόρευμα.
- Κατάργηση του εισιτηρίου και της συμμετοχής στις ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις, της παρακράτησης των συντάξεων των χρόνια πασχόντων για πληρωμή των ιδρυμάτων που νοσηλεύονται.

Καλούν τέλος όλους τους εργαζόμενους, άνεργους συνταξιούχους της Ανατολικής Αττικής σε συλλαλητήριο στο Υπουργείο Υγείας την Τρίτη 23 Ιουλίου 10:30 το πρωί . Αναχώρηση πούλμαν από Λαύριο 8:30π.μ από Κερατέα 8:50π.μ, από Καλύβια 9:10π.μ, από Μαρκόπουλο 9:20π.μ

Σχόλια