Date2

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2025 18:38:13

rss

αναζήτηση

makripano

2ο Νηπιαγωγείο Κερατέας: Χυδαία επίθεση από εφήβους Ρομά σε νηπιαγωγούς – Άμεση παρέμβαση αστυνομίας



Αλλάξτε μέγεθος

nip keratea

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Κερατέας μετά από περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (7/5), έξω αλλά και στον προαύλιο χώρο του 2ου
Νηπιαγωγείου της πόλης.

Ήταν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και αφού είχαν αποχωρήσει τα παιδάκια με τους γονείς τους όταν έξω από το νηπιαγωγείο συγκεντρώθηκαν 5-6 έφηβοι Ρομά οι οποία άρχισαν να φωνάζουν προσβλητικά λόγια στο προσωπικό που βρισκόταν ακόμη στο κτίριο.

Στη συνέχεια πήδηξαν στο προαύλιο του συνεχίζοντας τις χυδαίες εκφράσεις τους παρενοχλώντας τις νηπιαγωγούς και την καθαρίστρια, οι οποίες τρομοκρατημένες μπήκαν στο εσωτερικό και κλείδωσαν τις πόρτες.

Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να τους επιδείξουν και τα γεννητικά όργανά τους!

Όπως ανέφερε στο notioanatolika.gr ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Παιδείας, Γιάννης Γιαννάκη, ενημερώθηκε από τις τρομοκρατημένες γυναίκες και επικοινώνησε αστραπιαία τόσο με το αστυνομικό τμήμα Κερατέας όσο και με την Άμεση Δράση.

Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί οι οποίοι προσήγαγαν τους θερμόαιμους εφήβους στο Α.Τ. Κερατέας.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ανηλίκους οπότε ειδοποιήθηκαν οι γονείς τους για να τους παραλάβουν κάνοντάς τους όμως σαφές ότι σε περίπτωση που εμφανιστούν πάλι σε οποιοδήποτε σχολείο της πόλης, θα συλληφθούν και θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες και από τους γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, δεν είναι η πρώτη φορά που οι έφηβοι Ρομά δημιουργούν εντάσεις έξω από το συγκεκριμένο σχολείο με ανάλογα περιστατικά να έχουν σημειωθεί και άλλες φορές κυρίως μετά τη λήξη του ολοήμερου, δηλαδή μετά τις 4 – 4.30 το απόγευμα.

Παράλληλα, οι γονείς κάνουν λόγο για διαρκές αίσθημα ανασφάλειας, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων από τον δήμο και τις αρμόδιες αρχές. «Πρέπει να γίνει κάτι πριν έχουμε πιο σοβαρά περιστατικά», σημείωσε χαρακτηριστικά μητέρα νηπίου.

Πλέον τον λόγο έχει η αστυνομία η οποία έχει ξεκινήσει διακριτικές περιπολίες γύρω από το κτίριο σε άτακτα χρονικά διαστήματα με στόχο την περιφρούρηση της ασφάλειας, παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια