Date2

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 08:43:06

rss

αναζήτηση

makripano

Ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία Κερατέας

Αλλάξτε μέγεθος

wpid-peripolika-mploko827272626

Πραγματικό ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία Κερατέας αναζητώντας δίποδα τέρατα που δεν διστάζουν να βάψουν τα χέρια τους με αίμα.

Υπάνθρωπος που μένει στην περιοχή έχει αναγάγει σε προτεραιότητα της ζωής του να εκδικείται ό,τι περπατά ρίχνοντας ανεξέλεγκτα δηλητήριο ακόμα και σε αυλές δολοφονώντας οικόσιτα ζώα.

Ο δράστης (ή οι δράστες καθώς όλα ακόμα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά) που πιθανότατα αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, δρα στην περιοχή τα τελευταία χρόνια αλλά πλέον τα στόματα έχουν αρχίσει να ανοίγουν.

Ήδη έχει επικηρυχθεί από κατοίκους της περιοχής ενώ η αστυνομία ερευνά όλες τις καταγγελίες και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται κοντά στην σύλληψη του.

Μάλιστα μετά την αλλαγή του σχετικού νόμου, ο δράστης θεωρείται βέβαιο πως θα καταδικαστεί και μάλιστα αυτεπάγγελτα σε πολύχρονη ποινή κάθειρξης αλλά και βαρύτατο πρόστιμο.

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Μαλτεζόπουλο, κάτοικο Μαρκατίου η υπόθεση άρχισε να ξεδιπλώνεται την περασμένη Δευτέρα.

Σημειώνει χαρακτηριστικά πως «βρήκα σε δρόμο της γειτονιάς μας έναν αδέσποτο σκύλο που όμως κάποιοι κάτοικοι φρόντιζαν να βγάζει αφρούς από το στόμα και να σφαδάζει, προφανώς δηλητηριασμένος, και αμέσως τον μετέφερα σε κτηνίατρο στην Κερατέα.

Ο κτηνίατρος διαπίστωσε από τα συμπτώματα ότι είχε καταναλώσει τροφή με ισχυρότατο δηλητήριο και κράτησε το ζώο για να προσπαθήσει να το σώσει. Το ζώο βέβαια το ίδιο βράδυ πέθανε με φριχτούς πόνους.

Αμέσως μετά πήγα στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας και κατέθεσα μήνυση κατά αγνώστου μιας και δεν γνωρίζω ποιος μπορεί να είναι αυτός που τοποθέτησε το δηλητηριασμένο δόλωμα.

Στη συνέχεια όμως, μετά από πληροφορίες που είχα από κατοίκους της περιοχής για πιθανούς δράστες, κατέθεσα μαζί με έναν άλλο μάρτυρα, συμπληρωματικά στην αστυνομία τα στοιχεία που μπόρεσα να συλλέξω και αφορούν 2 άτομα».

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαλτεζόπουλο «στην εβδομάδα που πέρασε υπήρξε ακόμη ένα περιστατικό δηλητηρίασης, σε περίπου 10 γάτες, μέσα στις οποίες ήταν και 3 δικές μας. Μάθαμε ακόμα ότι τα περιστατικά αυτά συμβαίνουν εδώ και πολλά χρόνια με θύματα δεκάδες ζώα, ακόμα και δεσποζόμενα, δηλητηριάζοντας τα μέσα σε αυλές σπιτιών».

«Θέλω πάρα πολύ (και όχι μόνο εγώ) να ανακαλύψω αυτούς που έκαναν αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις και παρακαλώ όλους εσάς, άσχετα με το αν αγαπάτε ή φροντίζετε ζώα, αν έχετε κάποια πληροφορία ή έστω έχει πέσει κάτι στην αντίληψη σας να με ενημερώσετε ή ακόμα καλύτερα να το καταγγείλετε στην αστυνομία Κερατέας. Γιατί είμαι σίγουρος ότι πολλοί γνωρίζουν και δεν μιλάνε.

Και επιτέλους πρέπει να μάθουν όλοι ότι με τροπολογία του νόμου περί κακοποίησης ζώων, οι ανωτέρω πράξεις αποτελούν πλέον ποινικό αδίκπυα που διώκεται με πολύ αυστηρές ποινές.

Είναι λοιπόν χρέος όλων μας, αυτά τα επικίνδυνα ανθρωποειδή που δεν περιορίζονται στην αδιαφορία αλλά προχωρούν σε τέτοιου είδους δολοφονίες, να βοηθήσουμε ώστε να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν. Και μην παραβλέπετε το γεγονός ότι ένα από αυτά τα δηλητήρια-δολώματα θα μπορούσε να πέσει και στα χέρια ενός μικρού παιδιού, με τραγικές συνέπειες.

Για όλα τα παραπάνω έχουν ενημερωθεί Φιλοζωικά Σωματεία και θα δράσουν ανάλογα.
Θέλω ακόμα να ξέρετε ότι σ'αυτή μας την προσπάθεια έχουμε συμπαραστάτη την αστυνομία Κερατέας.

Παρακαλώ, για ο,τιδήποτε γνωρίζετε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου, στο κινητό μου 6944 395193» καταλήγει ο κ. Μαλτεζόπουλος διευκρινίζοντας πως όποιος δώσει συγκεκριμένη πληροφορία θα λάβει χρηματική αμοιβή.

Σχόλια